Perşembe Efirli Köyü

Perşembe Efirli Köyü

Efirli Köyü Haberleri, Perşembe Efirli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Efirli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Efirli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Perşembe Efirli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Efirli köyü son dakika gelişmeleri, Efirli köyüne özgü yemekler, Perşembe Efirli köyünün tarihi, Efirli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Efirli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Efirli , Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Efirli  Köyü Resimleri ve Efirli  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Perşembe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Perşembe Ordu Arası Kaç Km? Perşembe Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Perşembe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Perşembe Efirli Köyünde doğan biri var mı? Perşembe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Efirli , Ordu ilinin Perşembe ilçesine bağlı bir köydür.

Mahallenin bilinen yakın tarihi hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Eski adı Perşembe olan Efirli mahallesi, Vona’nın adının değiştirilerek Perşembe yapılması nedeniyle adı "Efirli" olarak değiştirilmiştir. Efirli Köyü sahil kesiminde 150 yıllık tarihi bulunan Efirli Camii bulunmaktadır.Ordu iline 6 km, Perşembe ilçesine 9 km uzaklıktadır. Efirli , Ordu iline bağlı Perşembe ilçesinin bir sahil mahallesi olmakla birlikte Ordu ilinin önemli bir mesire yeridir. Karadeniz Bölgesi'nin en uzun kumsallarından birine sahip olan yerleşim yeri, yazın yerli turistleri kendisine çekmektedir. Akçaova Deresi ile Ordu İl Merkezinden; Çerli Deresi ile de Beyli ve Çerli Mahalleninden sınır olarak ayrılır. Mahallede yerleşim tarzı tipik Karadeniz yerleşimi gibi dağınık ve geniştir.

Mahallenin başlıca geçim kaynağı tarım, arıcılık ve çok az balıkçılık oluşturmaktadır. Tarımsal faaliyetlerde fındık en önemli yeri tutmaktadır. Ayrıca son yıllarda kivi de yetiştirilmektedir.

Mahallede ilköğretim okulu bulunmamakta ancak Ordu İMKB Sosyal Bilimler Lisesi bulunmaktadır. Yerleşimde Perşembe Efirli Aile Sağlığı Merkezi hizmet vermektedir. Sahildeki Bolaman yolunda PTT acentesi bulunmaktadır. Ayrıca mahallede Ordu E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.