Pertek Kacarlar Köyü

Pertek Kacarlar Köyü

Kacarlar Köyü Haberleri, Pertek Kacarlar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pertek Kacarlar Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Kacarlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pertek Kacarlar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kacarlar Köyü son dakika gelişmeleri, Kacarlar Köyü ne özgü yemekler, Pertek Kacarlar Köyü nün tarihi, Kacarlar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kacarlar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kacarlar Köyü, Tunceli ilinin Pertek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kacarlar Köyü Resimleri ve Kacarlar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pertek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pertek Tunceli Arası Kaç Km? Pertek Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Pertek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Pertek Kacarlar Köyü Köyünde doğan biri var mı? Pertek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kacarlar, Tunceli ilinin Pertek ilçesine bağlı bir köydür.Köyde yaşayan insanlar Yukarı Pilvenk köyünden geldiği sanılmaktadır,ve Pilvênk Asiretine baglidirlar.Tunceli iline 30 km, Pertek ilçesine 30 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca arıcılıkta yapılır. Köyün ayrıca alt kısmında gölet bulunur. Barajda sazan, alabalık, vb... balık türleri bulunur. Avcılık için uygun bi doğaya sahipdir. Keklik, tavşan, tilki, yaban kazı, ördek, domuz, çulluk gibi av hayvanları yörede bulunan başlıca hayvan türleridir. Bazı dönemlerde bölgede yaban keçisi ceylan türü hayvanlarda görülmekte olup avlanması devlet ve yöre halkı tarafından yasaklanmıştır.Köyde ilköğretim okulu vardır ama kapalı durumdadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol kısmen asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde sulama göleti vardır. Avrupa Birliğinin katkılarıyla şu anda Tunceli'nin birçok köyüne-buna kacarlarda dahil-su, yol, kanalizasyon gibi birçok yenilik yapılmaktadır. Ayrıca bu iki köy arasında önemli bir ticaret yolunun geçeceği ve bu toprakların oldukça kazanç sağlaması beklenmektedir. geçen yıllarda yapılan baraj gölü köy acısından büyük bir avantaj kazandırmıştır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.