Pertek Kayabağ Köyü

Pertek Kayabağ Köyü

Kayabağ Köyü Haberleri, Pertek Kayabağ Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pertek Kayabağ Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Kayabağ köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pertek Kayabağ Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayabağ Köyü son dakika gelişmeleri, Kayabağ Köyü ne özgü yemekler, Pertek Kayabağ Köyü nün tarihi, Kayabağ Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayabağ Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayabağ Köyü, Tunceli ilinin Pertek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayabağ Köyü Resimleri ve Kayabağ Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pertek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pertek Tunceli Arası Kaç Km? Pertek Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Pertek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Pertek Kayabağ Köyü Köyünde doğan biri var mı? Pertek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kayabağ, Tunceli ilinin Pertek ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı Axzünük olup, adı Kayabağ olarak değiştirildi. Kayabağlıların Yukarı Pilvenk Köyünden buraya göç ettikleri bilinmektedir.Alevi olan pilvenk aşiretine mensupturlar. Köyde Bizans ve Roma dönemine ait eski kilise kalıntıları ve Mengücekliler ile Urartular dönemlerinden kalma koyun tipi ve koç başı heykeller ve mezar taşlarıda vardır. Ayrıca Ermeniler de uzun bir süre bu topraklarda yaşamıştır.Bunlar köyün çok eski bir yerleşim yeri olduğunu gösterir.Tunceli iline 38 km, Pertek ilçesine 35 km uzaklıktadır. Kayabağ bir vadi içinde yer alır ve iki mezrası biri sağında biri solunda dizilmiştir. köye iki ana caddeden ulaşım sağlanır. Dağlık ve kayalık bir yapıya sahip olmasıyla beraber düzlüklere ve tarım alanlarınada sahiptir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Tunceli caoğrafyasına özgü bitki türleri mevcuttur. vaşak, boz ayı, dağ keçisi, dağ koyunu, tilki, kurt, tavşan ve kartal gibi yaban hayvanlarıda köyün habitatında yaşamaktadır. Kayabağ büyük meşe ormanlarıyla çevreli bir yapıya sahiptir. köy kışları karlı ve soğuk yazları ise ılık ve sıcaktır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Kayabağ, Dersim yöresinin tüm kültürel özelliklerini ve geleneklerini aynen içinde barındırır ve yaşatır. Kayabağ Kürt-Alevi inanç ve kültür yapısına sahiptir.Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faaliyet halinde değildir öğrenime kapalıdır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi maalesef yoktur. PTT şubesi yoktur ve acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan bir ana yol strabilize halde ve birde mezralarla bağlantı sağlayan ikinci bir yol daha mevcuttur. Köyün yolu asfalt edilmesi için talepler var ancak henüz asfalt Kayabağa uğramadı. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır, internet erişim olanağı vardır ve tüm cep telefonları köyde çekiyor.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.