Pertek Sürgüç Köyü

Pertek Sürgüç Köyü

Sürgüç Köyü Haberleri, Pertek Sürgüç Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pertek Sürgüç Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Sürgüç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pertek Sürgüç Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sürgüç Köyü son dakika gelişmeleri, Sürgüç Köyü ne özgü yemekler, Pertek Sürgüç Köyü nün tarihi, Sürgüç Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sürgüç Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sürgüç Köyü, Tunceli ilinin Pertek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sürgüç Köyü Resimleri ve Sürgüç Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pertek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pertek Tunceli Arası Kaç Km? Pertek Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Pertek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Pertek Sürgüç Köyü Köyünde doğan biri var mı? Pertek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sürgüç, Tunceli ilinin Pertek ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı daha önce köde yaşayan ve bir Ermeni beyi olan Sürgeç Bey'den gelmektedir.Tunceli iline 95 km, Pertek ilçesine 42 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Yılın çok büyük bir kısmı çok soğuk ve sert geçer. Köyün ulaşımı çok zorlukla sağlanır. Kışın kçy arabaları zorlukla köye gelirler.Köy çok fazla göç verdiği için köydeki hane sayısında artış olmamıştır. nüfusun kalanında yaş ortalaması 50'nin üzerindedir. Genelde iş ve eğitim nedeniyle İstanbul, İzmir, Mersin gibi şehirlere göç edilmiştir.

Köyün ekonomisi temelde tarıma ve hayvancılığa dayansa da köy sakinleri sadece kendi ihtiyaçları kadarını üretiyorlar. İklimin uygunsuzluğu nedeniyle yaş sebze üretimi neredeyse yok gibidir ayrıca su kaynaklarının yetersizliği ve yatırım eksikliği nedeniyle bahçe ziraatı yapılmamakta. Son yıllarda hayvancılığa dayalı olarak tulum peyniri üretimi de halkın geçim kaynakları arasında yer almaktadır. Köydeden Pertek'e peynir satılır.

Köyün yanında 2 köy vardır, Elmakarşı köyü ve sürgüç köyü. Elmakarşı köyünden 2 araba çalışır ve bu 3 köyün yolcularını alır. Buraya yazın gidilir yüzülür, balık tutulur hayvanlar otlatılır. Gençler yazın sürgüç köyünün gençleriyle çayırda maç yaparlar.Köyde yaşayan halk Alevi olduğundan geleneklerde alevi bektaşi geleneklerine dayanmaktadır. Köyün yukarısında bir taş vardır ve bu taş ziyarettir.Köyün yemek kültürü de geçim kaynaklarıyla paralel olarak tarıma dayanmaktadır. Kuru tarım yapıldığı için yemekler de hamur ve ekmek ağırlıklıdır. Zırfet, menemen, kabak. Kahvaltıda: Yoğurt,çökelek, peynir, bal, pekmez. İçecek: Ayran, çay, süt.Köyde ilköğretim okulu var faal degil. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik Köyde bütün evlerde telefon mevcuttur. Elmakaşı, Sürgüç ve sürgüç köyünün yolları asfalt olacaktır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.