Pertek Yalınkaya Köyü

Pertek Yalınkaya Köyü

Yalınkaya Köyü Haberleri, Pertek Yalınkaya Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pertek Yalınkaya Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Yalınkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pertek Yalınkaya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yalınkaya Köyü son dakika gelişmeleri, Yalınkaya Köyü ne özgü yemekler, Pertek Yalınkaya Köyü nün tarihi, Yalınkaya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yalınkaya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yalınkaya Köyü, Tunceli ilinin Pertek ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yalınkaya Köyü Resimleri ve Yalınkaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pertek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pertek Tunceli Arası Kaç Km? Pertek Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Pertek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Pertek Yalınkaya Köyü Köyünde doğan biri var mı? Pertek Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yalınkaya, Tunceli ilinin Pertek ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı Çarxik olup daha sonradan Türkçe "Yalınkaya" olarak değiştirilmiştir. Heyelan nedeni ile köydeki çoğu ev boşaltılmış ve köylüler Pertek ilçesine yerleştirilmiştir. Köyde tarım ve hayvancılık ile geçim sağlanmaktadır. Elde edilen Başlıca tarım ürünleri arpa, buğday, badem, ceviz ve armuttur. Tipik Anadolu koyun ve keçisinin yanı sıra yerli büyükbaş hayvan beslenmektedir. Köyün coğrafi yapısı kayalık olması nedeni ile tarımdan çok hayvancılığa elverişlidir. Karasal iklimin hakim olduğu bölgede kış aylarında köy yolu tamamen kapanmakta veya zor ulaşım sağlanmaktadır. Köyde Pilvenk aşiretine mensup 6-7 aile yaşamaktadır. ailelerin çoğu birbiri ile akrabadır. Köy ahalisinin tamamı Alevi ve Kürt'tür.Tunceli iline 64 km, Pertek ilçesine 34 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Alevi Kültürünün etkili olduğu bölgede çevre köy ve ilçelerle etkileşim olmakla beraber kendi halinde bir yaşam hakimdir. Köy mezarlıklarında Koyun Başı ve Beyaz Koyun heykellerine rastlanmaktadır. Akkoyunlu hakimiyetinden kalma bu gelenek halen Yalınkaya ve çevre köylerde yaşatılmaktadır.Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. elektrik ve sabit telefonvardır. Köyde su ve altyapı eksikliği büyük sıkıntı yaratmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.