Petekli Köyü Video

Bayburt ilinin Demirözü ilçesine bağlı Petekli köyünün videosu sitemize eklenmiştir. Videomuz ile köyünüze sanal bir gezinti yapabilirsiniz.

Petekli , Bayburt ilinin Demirözü ilçesine bağlı bir köydür. Köyün bilinen 300 yıllık bir tarihi vardır. Köyün ilk sakinleri Kurtcul ailesidir. Kurtcul ailesinin Fettahoğulları ailesinin bir kolu olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda 1915 tehcirine kadar yoğun bir Ermeni nüfusunun olduğu bilinmektedir. Kilise deresi denen bölgede bir kilisenin olduğu belirtilmektedir. Köy ormanlık bir alanda kurulmuştur. Kurtcul, Satılmış, Kaya, Akyıl, Bayram, Alkan ve Trabzon yöresinden göç eden Çolakoğlu aileleri vardır. Köyün eski adı Çorazma' dır. Büyükşehirlere ve yurtdışına büyük bir göç almıştır. Köy için İstanbul' da bir dernek kurulmuştur. Bu dernek köy için bazı imar faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Nüfusu zaman içinde azalmaktadır.

Bayburt iline 52 km, Demirözü ilçesine 24 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Karadeniz iklimi yanında geçiş bölgesi olması sebebiyle kaarasal iklimde görülmektedir.Kışın oldukça Kar yağar.Yazları ise genelde serin geçer.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar