Peygamber Efendimiz(sav)' in Uhud Savaşından Sonra Yaptığı Dua

Peygamber Efendimiz(sav)' in Uhud Savaşından Sonra Yaptığı Dua

Uhud savaşından sonra müşrikler çekip gittiler...Sonra Peygamber Efendimiz(sav); Saf olunuz! Rabbime hamd ve sena edeyim! buyurdu. Sonra bu duayı yaptı.

Uhud savaşından sonra. .müşrikler çekilip gittiler ...sonra Resulullah  ( s.a.v ); Saf olunuz! Rabbime hamd ve senâ edeyim!  buyurdu ...sonra şu dua yi yaptı;

Allahım!  Bütün hamdler sana. Allahım, senin yaydığın  ( nimetleri)kimse tutamaz, tuttuğunu da kimse veremez!  Senin saptırdığını kimse doğru yola iletemez! ..Hidayete erdirdigini de kimse dalâlete düşüremez . Vermediğini verecek yoktur. Verdiğini de kimse engelleyemez. Uzaklaştırdığını yakınlaştıracak yoktur. Yakınlaştırdığını da kimse uzaklaştıramaz!  ....

Allahım!  Bereketlerini, rahmetini, fadlını ve  rızkını üstümüze yay.  Allahım!  Senden bozulmayacak, yok olmayacak ebedi nimetini istiyorum. Allahım,  fakirlik gününde nimetini, korku gününde de emniyetini diliyorum.

Allahım!  Bize verdiklerinin ve vermediklerinin şerrinden sana sığınıyorum.  

Allahım!   Bize imanı sevdir, onu gönüllerimizin süsü yap. kufru, fıskı ve isyanı bize çirkin göster.  Bizi, doğru yolda olanlardan eyle. Allahım,  bizi müslüman olarak öldür, müslümanlar olarak dirilt.  Utandirmadan, fitneye düşürmeden bizleri iyi kullarının arasına kat.

Allahım! .. Peygamberlerini yalanlayan, halkı senin yolundan çeviren kefereleri kahreyle, üzerlerine gazab ve azabını indir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
1
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.