Pınarbaşı Kırkgeçit Köyü

Pınarbaşı Kırkgeçit Köyü

Kırkgeçit köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kırkgeçit köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Kırkgeçit köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pınarbaşı Kırkgeçit köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırkgeçitköyü son dakika gelişmeleri, Kırkgeçitköyüne özgü yemekler, Pınarbaşı Kırkgeçit köyünün tarihi, Kırkgeçitköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırkgeçitköyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırkgeçit, Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.Oğuzların Avşar boyundandır. Kırkgeçit mahallesi eski bir yerleşim yeridir mahallede Osmanlı zamanında kullanılan han vardır. Mahalleye daha sonradan Kafkasyadan getirilen Çerkezler yerleştirilmiştir. Daha sonra Karapınar mahallesinden gelen Avşarlar tarafından köye göç başlamış ve mahalleden çerkezler gitmişlerdir. Pınarbaşı ilçesine yaklaşık 18 km olan mahallede, hayvancılık ve çiftçilik eski popülerliğini yitirmiştir. Köy halkı kışın Adana'ya göç ederek yazın dönmektedir. Mahallenin içinde iki akarsu birleşmektedir. Bunlar Zamantı çayının kolunu oluştururlar.Kayseri il merkezine 118 km, Pınarbaşı ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Kırkgeçit, Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırkgeçit Köyü Resimleri ve Kırkgeçit köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pınarbaşı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pınarbaşı Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Pınarbaşı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Pınarbaşı Kırkgeçit Köyünde doğan biri var mı? Pınarbaşı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.