Pınarbaşı Kızılören Köyü

Pınarbaşı Kızılören Köyü

Kızılören köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kızılören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Kızılören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pınarbaşı Kızılören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılörenköyü son dakika gelişmeleri, Kızılörenköyüne özgü yemekler, Pınarbaşı Kızılören köyünün tarihi, Kızılörenköyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılörenköyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılören, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.Oğuzların ( Türkmenlerin ) Avşar boyundandır.Kızılören Köyü, aslen Adana'dan 19. yüzyılın sonlarında Torosların güneyinden gelen akrabalardan oluşmaktadır. Köy 4 veya 5 akrabalardan oluşmaktadır, Mahallenin eski ismi Kızılviran'dır. Daha önce göçebe hayatı yaşayan Avşar Boyları'ndandır. Avşarlar, Oğuzların Bozok kolundandır. Savaş Zamanlarında Selçuklu ve Osmanlıların seferlerinde en önde yer almışlardır. Savaşma yeteneğine sahip bir halktır. Başkaldırının Ozanı Dadaloğlu ,Boy'a önder olmuştur. Osmanlı baskısına dayanamayarak, göçerliği bırakmış ve yerleşik hayata geçmişlerdir. Mahalledeki Başlıca Soyadlar; Avşarkocaoğlu,Koca,Aydemir,Korkmaz,Yıldıztekin, Kızılay, Yener, Özer, Karakaya,Kayaaltı,Öner,Aydemir,Vural,Atay, Çalmaz, Önal, Tekin, Torun, Çapar, Göker, Özocak aileleridir. Mahallenin ilk öğretmenleri Ahmet Avşarkocaoğlu ve Mahmut Aydemir'dir. Mulla Ali lakabıyla tanınan öğretmen Ali Vural, köy halkının sosyo-kültürel gelişiminde önemli rol oynamıştır.İki yaylası olan bir çam ormanlığı sahip çok güzel doğal kaynaklardan çıkan buz gibi suları vardır. Yaylaları; Kayaaltı, Koçpınarı adını yanında bulunmuş olduğu dağdan almıştır. Torosların başlangıcını birlikte başlayan tabiata sahip olan bir bölgedir. girişinde muhteşem bir camisi yan tarafında Kızılören ilköğretim okulu, okulun karşısında çeşmesi kuzeydoğusunda mezarlığı olup mezarlığın doğusunda meşeliği vardır. Bu köy 1 mezraya sahiptir. Bu mezralar çamlıca dır.birde yaylası bulunmaktadır.Kış aylarında 200, yaz aylarında 300 kişi civarında olan Kızılören Köyü cennetten bir köşedir adeta. Yaz aylarında doğası görülmeye değer. Huzur, rahatlık, ferahlık, sağlık doludur. Hani yaşamasam o kadar mavranıza inanırım.

Kızılören, Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılören Köyü Resimleri ve Kızılören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pınarbaşı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pınarbaşı Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Pınarbaşı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Pınarbaşı Kızılören Köyünde doğan biri var mı? Pınarbaşı Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.