Pınarbaşı Yahyabey Köyü

Pınarbaşı Yahyabey Köyü

Yahyabey köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Yahyabey köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Yahyabey köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pınarbaşı Yahyabey  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yahyabey köyü son dakika gelişmeleri, Yahyabey köyüne özgü yemekler, Pınarbaşı Yahyabey  köyünün tarihi, Yahyabey köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yahyabey köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yahyabey, Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Tarihi : 1860 lı yıllara kadar tarihi bir geçmişi olmayan uzunyayla bölgesine Kuzey Kafkasya Bölgesinden işgalici Ruslar tarafından zorla sürgüne tabi tutulan Çerkes Boylarından Kabardeylerin yoğun olarak iskan edilmesi sonucu oluşmuş olan YAHYABEY Köyü, 100% oranında Çerkes olma özelliğini Tüm Kültürel yönleri ile devam ettirmiştir . Kayseri il merkezine 130 km, Pınarbaşı ilçesine 40 km uzaklıktadır. Yıllara göre mahalle nüfus verileri 2000; 350 kişi Ayrıca Köy dışında, Kayseri, Ankara, İstanbul gibi Değişik illerimizde Mevcut Köy nüfusunun 3-4 katı bir nüfus bulunmaktadır .

 

 

Yahyabey , Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yahyabey  Köyü Resimleri ve Yahyabey  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pınarbaşı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pınarbaşı Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Pınarbaşı Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Pınarbaşı Yahyabey  Köyünde doğan biri var mı? Pınarbaşı Doğumlu Ünlüler Kimler?

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.