Pınarhisar Akören Köyü

Pınarhisar Akören Köyü

Akören Köyü haberleri, Pınarhisar Akören köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Akören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pınarhisar Akören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akören köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Pınarhisar Akören köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akören, Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesine bağlı bir köydür. Akören köyünün kuruluş tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte İstanbul'un Fethinden önce Konya-Karaman civarından gelen ailelerce kurulduğu rivayet edilir. Çukurpınar(Sazara), Yündalan ve Akören köyleri aynı zamanda kurulmuşlardır. Bu köyler arasında akrabalık ilişkisi vardır. Köylerin tamamı aynı vakitte aynı yerden göç olarak gelmiştir.

Balkan savaşlarında Bulgarlarca ve 1. Dünya savaşı sırasında ise Yunanlarca işgal edilmiştir. En son 1922 yılının Kasım ayında Yunanlardan geri alınmıştır. Köy son zamanlarda diğer köylerin gerisinde kalmıştır ve çoğu evi harabeye dönmüştür. Yakında bu köyün ortadan kalkacağını tahmin ediliyor çünkü çoğu insanlar pınarhisara yerleşmeye başladı.

Akören, Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akören Köyü Resimleri ve Akören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Pınarhisar Akören  Köyünde doğan biri var mı? Pınarhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum