Pınarhisar Erenler Köyü

Pınarhisar Erenler Köyü

Erenler Köyü haberleri, Pınarhisar Erenler köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Erenler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pınarhisar Erenler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erenler köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Pınarhisar Erenler köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Erenler, Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 34 km, Pınarhisar ilçesine 4,5 km uzaklıktadır.

Köyün eski adı "Tekke'dir. Bu ismi köydeki binbir oklu Ahmet Baba türbesinden almıştır. Köyde genellikle tarhana çorbası, Kapama en başta olarak tüm yöresel yemeklerimiz yenir. Tarihi Sultanlar Yolu Erenler köyünden geçmektedir. Erenler 2009 yılı itibarıyla Sedat Çakır ve ekibi tarafından yürüyüş güzergahına dahil edilmiştir. Geçmiştede Erenler orduların menzilleri içinde yer aldığından günümüzdede gezginlerin konaklama noktası olarak tercih edilmektedir.

Erenler, Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Erenler Köyü Resimleri ve Erenler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Pınarhisar Erenler Köyünde doğan biri var mı? Pınarhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.