Pınarhisar Poyralı Köyü

Pınarhisar Poyralı Köyü

Poyralı Köyü haberleri, Pınarhisar Poyralı köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Poyralı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pınarhisar Poyralı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Poyralı köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Pınarhisar Poyralı köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Poyralı, Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 36 km, Pınarhisar ilçesine 8 km uzaklıktadır.

“Poyra” aynı zamanda arabalarının dingillerinin tekerleklerle birleştiği göbek kısmına verdikleri isimdi. Özel anlamı haricinde, genel anlamıyla “poyra” göç arabalarını tabir ederken kullanılan bir terime dönüşmüştür.
Bugünkü Poyralı’yı kuranlar için de durum pek farklı değildi. Bu bölgede, Pınarhisarlı zengin Rumlar’ın hayvanlarını baktıkları ağılları vardı. Ayrıca Rum ve Bulgar ailelerden bir kısmı da bu ağıllarda çalışarak küçük bir yerleşim oluşturmuşlardı.

Bu yöreye iskan edilen Rumeli göçmenleri de, yöre sakinlerince yukarıda bahsettiğimiz endişelerle karşılanmışlardı.
“Poyralılar geliyor !” diye anılmaları gelenlerin bir göçmen kafilesi olduğunu belirtmesinin yanında, onlara karşı duyulan şüpheci ve memnuniyetsiz tavrın da ifadesi olacaktı.
Bu köyü kuranlar ise, başkalarının küçümsemek için kullandığı bu tabiri köylerine isim yaparak, derin köklerden beslenen kültürlerini bu yeni yurtlarında yeşertecek, bugün Trakya’da parmakla gösterilen bir köy olmayı başaracaklardı.

Trakya’da ilkleri yaşayan köy; Poyralı…
O hazin göçlerinin üzerinden bir tam ve bir de çeyrek yüzyıl geçti. Bu arada, Balkan Savaşları yörede tam bir yıkıma yol açmış, bu köyden birçok aile Trakya hızla boşalırken, yeniden göçü yaşadı. Bir kısmı İstanbul’a bir kısmı ise olanak bulabildiği ölçüde Anadolu’ya geçtiler. Gelgelelim, savaş sona erince yeniden köylerine dönüp, köylerini neredeyse yeni baştan kurarak eski hayatlarına devam ettiler.

Yunan işgali senelerini derin acılarla geçiren Poyralı köylüleri, bu defa yaşadıkları toprakları terketmek yerine daha da sıkı bağlanarak, milli mücadeledeki destek verdiler. Köyün üç kahraman kadınının, esir edilen köyden erkekleri düşman kuvvetlerin elinden kaçırmaları, zamanın şahitlerinden derlenerek köyün belleğine kaydedilmiş bir anekdot olarak karşımıza çıkar.Poyralılar çalışkanlıkları, özverileri, aydın görüşlerini sıkı sıkıya bağlı oldukları kültür değerleriyle harmanlayarak, bugün Trakya’nın örnek köyü olmayı başardılar.

Poyralı, Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Poyralı Köyü Resimleri ve Poyralı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Pınarhisar Poyralı Köyünde doğan biri var mı? Pınarhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.