Polatlı Beylikköprü Köyü

Polatlı Beylikköprü Köyü

Beylikköprü köyü haberleri, Polatlı Beylikköprü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beylikköprü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Beylikköprü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Polatlı Beylikköprü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beylikköprü köyü son dakika gelişmeleri, Beylikköprü köyüne özgü yemekler, Polatlı Beylikköprü köyünün tarihi, Beylikköprü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beylikköprü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beylikköprü, Ankara ilinin Polatlı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beylikköprü Köyü Resimleri ve Beylikköprü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Polatlı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Polatlı Ankara Arası Kaç Km? Polatlı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Polatlı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Polatlı Beylikköprü Köyünde doğan biri var mı? Polatlı Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Beylikköprü, Ankara ilinin Polatlı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin ilk adı Bebil’dir. Bu köy Yassıhöyük Köyü’nün karşısında idi. Aslında o bölgedeki arazi, Bebil isminde bir Rum’un çiftliği imiş, bu şahsın ismine atfen Bebil Çiftliği denirmiş.

Bu Rum Bebil çiftliğini, Beypazarı’ndan Çayırlı Oğullarına satarak İstanbul’a göç etmiş. Çayırlı Oğulları buraya hiç gelmemişlerdir.

Çiftlik Çayırlı Oğulları tarafından, Muzaffer Bıyıkoğlu’nun babası Mehmet Bıyıkoğlu’nun dedesi olan Hacı Mehmet Bıyıkoğlu’na satılmıştır. Bu zat bu köye yerleştikten sonra (ilk gelenler) Köy çiftlik hüviyetinden Osmanlı İmparatorluğu döneminde Mahalleye dönüştürülmüş ve L harfi kaldırılarak adı Bebi Köyü olmuştur.

1867 yılında Hacı Mehmet Bıyıkoğlu ve çocukları (Muzaffer Bıyıkoğlu’nun dedesi Hacı Ömer Bıyıkoğlu ve kardeşleri) ilk köye gelen kişilerdir. Bu kişiler Eskişehir’deki Sivrihisar’ın Dutlu Köyü'nden buraya gelmişlerdir.

Bebi Köyü Yunan Harbinde (Sakarya Meydan Muharebesi) Yunanlar tarafından tamamen yakılmış olup, Hacı Mehmet Bıyıkoğlu’nun torunları Mehmet ve Yusuf Bıyıkoğlu tarafından, ulaşım bakımından yerleşime daha uygun olması sebebiyle, şimdiki mahallenin (tren istasyonunun bugünkü yerine) olduğu yere yerleşmişlerdir. Sakarya vadisinde o dönemde hayvancılık yapılıyordu ve en hızlı ulaşım aracı trendi.

Bebi 1948 senesine kadar Sivrihisar’a bağlı idi. 1943 yılında Sivrihisar Kaza İdare Heyeti’nin aldığı bir kararla mahallenin adı değiştirildi. Mahallenin güneyinde ve köye 1 km uzaklıkta olan, Sakarya Nehri üzerinde bulunan, şimdiki demiryolu köprüsünün 500 m batısındaki (şimdi yıkılmış olan) ahşap köprünün adı Beyliğe yani Devlete ait olması sebebi ile Bebi Köyü'ne verilmiş ve mahallenin adı Beylikköprü olarak değiştirilmiştir.

Ankara il merkezine 95 km, Polatlı ilçesine 21 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.