Prof.dr. Ceyhan Sosyal Medyadaki ‘tutuklansın’ Çağrısına Yanıt Verdi ! 

Prof.dr. Ceyhan Sosyal Medyadaki ‘tutuklansın’ Çağrısına Yanıt Verdi ! 

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medyada kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Dr. Ceyhan, bir tv programında, “65 yaş üzeri ve 20 yaş altının kapanmasına aslında gerek yoktu,...

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medyada kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Dr. Ceyhan, bir tv programında, “65 yaş üzeri ve 20 yaş altının kapanmasına aslında gerek yoktu, sonradan anladık” demişti. 

Ceyhan, twitter’da kendisine karşı yapılan eleştirilere yanıt verdi. Dr. Ceyhan şunları söyledi, “Ben yazdıklarını okumuyorum. 30 yıldır bunu yapıyorlar. Ben 30 yıldır aşının önemini anlatıyorum. Bundan zarar gördüğünü anlatan bir kesim varsa söyledikleri çöp kadar önemli değil. ‘Halkı paniğe sevk etme’ meselesine gelince doğrular halkta panik yaratıyorsa ki hiç o fikirde değilim. Haklı olabilirler ama öyle değil. Tam tersine ben halka da direkt hitap etmeden devlete de şunları yaparsanız salgın daha kolay kontrol altına alınır. Bunlarla salgınla mücadele zarar görür diye konuşuyorum” 

PROF.DR. CEYHAN : “SONRADAN ANLADIK, 65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTINDA YASAĞA GEREK YOKTU” 

Ceyhan, bir tv programında yaptığı açıklamada, “Bir defa sonradan anladık. 65 yaş üstü ve 20 yaş altına yasak koymak onları evde kapalı tutmak aslında salgının seyrini olumsuz etkileyen bir olay. Çünkü biz her ne kadar onlar riskli grup onları koruyalım, çocuklarda bulaştırmada riskli grup onları temastan uzak tutalım dediysek de, eğer evden bir kişi çalışmak zorunda ve dışarı çıkıp giriyorsa, sonra o insan akşam evine dönüyor. Ve siz kapalı bir ortamda o insanları bir arada bulundurmaya zorluyorsunuz. Bu bulaşı artıran bir faktör” demişti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.