Prof. Dr. Görür’den ‘uzaktan Eğitim Kararı’ Tepkisi

Prof. Dr. Görür’den ‘uzaktan Eğitim Kararı’ Tepkisi

Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, hükümetin üniversitelerde yıl sonuna kadar uzaktan eğitim kararına tepki göstererek, “Tüm sorunlarımızın çözümü eğitimdir. Kararı doğru bulmuyorum, Deprem bölgeleri için böyle...

Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, hükümetin üniversitelerde yıl sonuna kadar uzaktan eğitim kararına tepki göstererek, “Tüm sorunlarımızın çözümü eğitimdir. Kararı doğru bulmuyorum, Deprem bölgeleri için böyle bir karar alınabilir ama tüm ülke için hayır” dedi.

Kahramanmaraş Merkezli depremlerde evleri yıkılan depremzedelerin Kredi Yurtlar Kurumu bünyesindeki öğrenci yurtlarında ağırlanması nedeniyle alınan üniversitelerde uzaktan eğitim kararı tepkilere neden oldu. Karara tepki gösterenler arasında Deprem Uzmanı Prof. Naci Görür de yer aldı. Görür, ülke genelinde üniversitelerin uzaktan eğitime geçme kararının kapatma anlamına gelen bir karar olduğunu, deprem bölgeleri için böyle bir karar almanın daha uygun olacağını söyledi. Görür, “Deprem de dahil tüm sorunlarımızın çözümü eğitimdir. Her koşulda eğitime devam edilmeli” dedi. 

Uzaktan Eğitim Kararı Kamuoyunda Da Tepkiyle Karşılandı

Üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi ile ilgili karar dün Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış, öğrenci yurtlarının depremzedelere tahsis edilmesi için bu kararın alındığı belirtilmişti. Kamuoyunda doğru bulunmayan karara üniversitelerden, akademisyenlerden, öğrenciler kolektiflerinden tepkiler geldi. Çok sayıda şehirde KYK yurtlarında kalan öğrencilere eşyalarını toplamaları çağrıları yapıldı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.