Prof. Dr. Küçükdağ: “Ahilik, bir devlet siyaseti haline dönüşmelidir"

Prof. Dr. Küçükdağ: “Ahilik, bir devlet siyaseti haline dönüşmelidir"

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen konferansa KTO-Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen konferansa KTO-Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ konuk oldu. MÜSİAD Konya Şubesi brifing salonunda gerçekleştirilen konferansta "Ahilik Kültürünün Geçmişi" konusu değerlendirildi. MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Kadir Başaran'ın açılış konuşmasının ardından sözü alan KTO-Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, "Ahilik Kültürünün Geçmişi" konusunu anlattı.

Prof. Dr. Küçükdağ, "Ahilik, bilinmeyen bir tarihimizin en önemli uygulamasıydı. Son yıllarda ahilik yeni yeni gündeme gelmeye başladı. KTO-Karatay Üniversitesinde "Meslek Ahlakı ve Ahilik" dersi var. Bu dersi zorunlu hale getirdik. Ahilik dersini veremeyen öğrencimiz okulu bitiremeyecek. Ahilik Konya'da kurulduğu için buda son derece önemlidir. Ahilik, bir Devlet siyaseti haline gelmesi gerekiyor. Dürüstlük, Ahiliğinin temel değerleri arasındadır. Çalışmak üretmek konusunda çocuklara anlatmaya çalışıyoruz. Hile ile bir yere varılamayacağını her zaman zarar vereceğini anlatıyoruz. Bunların faydası olacağına inanıyoruz. Üzerinde durduğumuz diğer bir konu ise Cömertlik. Cömertlik, bizim toplumumuzun yapısına uygun. 4 milyona yakın Suriyeli ülkemize sığındı. Suriyelilere 30 milyar dolar civarında yardım yapılmış. Türk Milleti'nin sıradan bir aile yapısı yok. Bunlar büyük Milletin yapacağı işler. Suriyeliler başka ülkelere gitmediler ama gidebilirlerdi. Türkiye Cumhuriyeti onları bağrına bastı. Niye buraya geldiler sorusuna en güzel cevap ise "biz büyük bir devletiz." Türkiye sığınılacak yerdir. Selçuklu devletini Selçuklu devleti yapan üretim tarzıdır, üretimi önemsemesidir. Sizde üretken olmalısınız. Üretmeden bir şey olmaz, üreteceksiniz ki satacaksınız. Peygamber Efendimiz hadisi Şerifinde "rızkın onda dokuzu ticarettedir" buyurmuştur. Bunu çok iyi anlamamız gerekmektedir. Cesur olun dürüst olun ve inanın. Ahilik felsefesinde dürüst olmak ve üretmek vardır. Cesur olmak, üretici karakterli olmak ve dürüst olmak ahiliğin temel düsturlarındandır. Konya, Türk İslam medeniyetinin merkezidir. Temeli de Konya'da atılarak yayılmıştır. Konya'nın kıymetini bilelim. Münasebetlerimizde ve davranışlarınızda ona göre davranalım. Bizler, gençliğimize güveniyoruz. Bugün sizlerin arasında daha büyük liderler çıkacaktır buna inanıyoruz. Şimdiye kadar bizleri aldattılar. Bugün Türkiye dünyaya hitap eder konumdadır. Kendi açımdan çok mutluyum. Daha güzel günler bizleri bekliyor" dedi.

Programın sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Kadir Başaran, KTO-Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ'a günün anısına hediye takdim etti.

Prof. Dr. Küçükdağ: “Ahilik, bir devlet siyaseti haline dönüşmelidir"

Prof. Dr. Küçükdağ: “Ahilik, bir devlet siyaseti haline dönüşmelidir"

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.