Pülümür Ardıçlı Köyü

Pülümür Ardıçlı Köyü

Ardıçlı Köyü Haberleri, Pülümür Ardıçlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pülümür Ardıçlı Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Ardıçlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pülümür Ardıçlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ardıçlı Köyü son dakika gelişmeleri, Ardıçlı Köyü ne özgü yemekler, Pülümür Ardıçlı Köyü nün tarihi, Ardıçlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ardıçlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ardıçlı Köyü, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ardıçlı Köyü Resimleri ve Ardıçlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pülümür Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pülümür Tunceli Arası Kaç Km? Pülümür Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Pülümür Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Pülümür Ardıçlı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Pülümür Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ardıçlı, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı, aktarılan telaffuzlara göre Ermenice bir kelime olan Gersinot'tur. Yeni adı 1960'larda çıkartılan kanun ile konmuş.

Gersunut Tunceli il merkezine 65 km, Pülümür ilçesine 7 km uzaklıktadır. Köyün topoğrafik yapısı oldukça engebelidir. Hel Dağları'nın doğu eteklerindeki vadi içinde yer alan köyün güneyinde Sağlamtaş (Çirig), kuzeyinde Göneli Köyü, doğusunda Pülümür'ün Pişi ve Hiver Mahalleleri yer almaktadır. Güney doğusunda Süplüs Dağı bulunmaktadır. Batısında Karacakale Gediğinden Erzincan Çağlayan beldesine yaya olarak 5 saatlik bir mesafededir. Köyün Göneli Köyü Avzert deresi üzerinden de Erzincan il merkezine bağlantısı bulunmaktadır.

Köyün rakımı 1650 metredir. Köy sınırları içindeki Süplüs Dağı2400 m.,Hel Tepesi 3435 m., Mire Yaylası 2900 m. yükseliğindedir.

Kaynağı Gersunut' un yaylalarında olan, Hel Dağı'nın eriyen kar sularından beslenen dere köyün ortasından geçer ve aynı zamanda Pülümür Suyu'nun da en kuzeydeki kaynağıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.