Pülümür Bardakçı Köyü

Pülümür Bardakçı Köyü

Bardakçı Köyü Haberleri, Pülümür Bardakçı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pülümür Bardakçı Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Bardakçı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pülümür Bardakçı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bardakçı Köyü son dakika gelişmeleri, Bardakçı Köyü ne özgü yemekler, Pülümür Bardakçı Köyü nün tarihi, Bardakçı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bardakçı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bardakçı Köyü, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bardakçı Köyü Resimleri ve Bardakçı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pülümür Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pülümür Tunceli Arası Kaç Km? Pülümür Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Pülümür Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Pülümür Bardakçı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Pülümür Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bardakçı, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür.Tarihi çok eskilere dayanan bir yerleşim bölgesidir.Tunceli iline 122 km, Pülümür ilçesine 52 km,Erzincan'a 60 km uzaklıktadır.Köyde 1954 yılında İlkokul yapılmıştır.1967 yılındaki Depremde zarar gören okulun yanına Prefabrik okul yapılarak Eğitim ve Öğretime burada devam edilmiş,1992 yılında meydana gelen depremde tamamen yıkılmış,yeterli sayıda öğrenci olmayınca okul kapanmıştır.İçme suyu 1956 yılında getirilmiş,köy çeşmesi yapılmıştır.Köye dönüş projesi kapsamında;kredilendirilerek yeni tek katlı betonarma konutlar yapılmıştır.Evlerde İçme suyu şebekesi 2006 yılında yapılmıştır.Kanalizasyon şebekesi yoktur.PTT şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık evi 1985 yılında yapılmış ve Ebe atanmış,Nüfusun azalması ile birlikte Sağlık evi kapanmıştır. Köye ulaşımı sağlayan yol halen toprak yol olup 1915-1916 Rus işgali sırasında Ruslar tarafından yapılmıştır. Uluslararası haritalarda kara yolu olarak bilinmektedeir.Bu yol Erzincan'ı Bingöl'e baglayan bir yoldur. Köye Elektrik 1983 yılında verilmiştir,Havai hatlardan dolayı sık sık arızalanmaktadır.Sabit telefon;Muhtarlık evi haricinde hiçbir evde sabit telefon yoktur.Cep telefonları full çekmektedir.TV yayını uydudan alınmaktadır.Yaz aylarında tatil yapmak için ideal'dir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.