Pülümür Dağbek Köyü

Pülümür Dağbek Köyü

Dağbek Köyü Haberleri, Pülümür Dağbek Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pülümür Dağbek Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Dağbek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pülümür Dağbek Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dağbek Köyü son dakika gelişmeleri, Dağbek Köyü ne özgü yemekler, Pülümür Dağbek Köyü nün tarihi, Dağbek Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dağbek Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dağbek Köyü, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dağbek Köyü Resimleri ve Dağbek Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pülümür Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pülümür Tunceli Arası Kaç Km? Pülümür Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Pülümür Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Pülümür Dağbek Köyü Köyünde doğan biri var mı? Pülümür Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dağbek, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür.Dağın beyleri anlamında olup tarihi oldukça eskidir. Tam olarak tarih bilinmemesine rağmen, 700 yılı aşkın ceviz ağaçları, üzüm bağları ve fındık bahçeleri buradaki uygarlığın çok eski olduğunun belirtilerindendir. Ayrıca köyün kuzeyindeki Kavak yaylasında ve Çekem yaylasındaki harabeler ve tapınak yerleride buranın tarihi hakkında az da olsa bilgi vermektedir.Tunceli il merkezine 94 km, Pülümür ilçesine 24 km uzaklıktadır. Doğusunda Pancılas, güney doğuda Danzik, Güneyde Harşi ve zimek, Güney Batıda askirek, batıda Gürük, Kuzeyde munzur dağları ve erzincan vardır.Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olmalı.Köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Kemere Qala denilen 200 metrelik kayanın üzerine çıkınca cep telefonları çekmektedir.artık her yerde çekmektedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.