Pülümür Doğanpınar Köyü

Pülümür Doğanpınar Köyü

Doğanpınar Köyü Haberleri, Pülümür Doğanpınar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pülümür Doğanpınar Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Doğanpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pülümür Doğanpınar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Doğanpınar Köyü son dakika gelişmeleri, Doğanpınar Köyü ne özgü yemekler, Pülümür Doğanpınar Köyü nün tarihi, Doğanpınar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Doğanpınar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Doğanpınar Köyü, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Doğanpınar Köyü Resimleri ve Doğanpınar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pülümür Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pülümür Tunceli Arası Kaç Km? Pülümür Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Pülümür Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Pülümür Doğanpınar Köyü Köyünde doğan biri var mı? Pülümür Doğumlu Ünlüler Kimler?

Doğanpınar, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür.Eski ismi Ermenice'de Pintike'dir. Köyde Zazaca ve Türkçe konuşulur. Milan, Haydaran, Şakak, Kureyşan aşiretleri vardır.Köyün yemekleri babuko bişi kavurma nane dew ve nane tenure havrışk, tırşık ve bünyan kebabı yaygın olarak yapılır.Tunceli iline 102 km, Pülümür ilçesine 32 km uzaklıktadır. Köy, Pülümür'ün en yüksek köylerinden olması sebebiyle kışın çok soğuk yazları ise serindir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.