Pülümür Karagöz Köyü

Pülümür Karagöz Köyü

Karagöz Köyü Haberleri, Pülümür Karagöz Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pülümür Karagöz Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Karagöz köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pülümür Karagöz Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karagöz Köyü son dakika gelişmeleri, Karagöz Köyü ne özgü yemekler, Pülümür Karagöz Köyü nün tarihi, Karagöz Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karagöz Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karagöz Köyü, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karagöz Köyü Resimleri ve Karagöz Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pülümür Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pülümür Tunceli Arası Kaç Km? Pülümür Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Pülümür Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Pülümür Karagöz Köyü Köyünde doğan biri var mı? Pülümür Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karagöz, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı, köy sınırları içerisinde bulunan "Karagöz" isimli gözeden gelmektedir. Daha önceki adı "Gürük" olan köyün adı, köy adlarının değiştirilmesi ile "Karagöz" olmuştur. Zaza köyüdür. Köyde yabancı yoktur, herkes birbiriyle akrabadır.alevi köyüdür,zazaca konuşurlar,ayrıca galon[kalan]aşiretindendirler,kendilerine kör abasızlar derler çünkü kendilerini çok iyi savunurlar[kısacası dillilerdir]

Karagöz köyünün tamamı Alevidir. Köy 1993 yılında terör doyalasıyla boşaldı ve uzun yıllar da kimse yaşamadı.

Yaylaya gidilirken ve dönmek üzereyken genellikle lokmalar dağıtılırdı, kurbanlar kesilirdi. Ufak tefek anlaşmazlıklar olsa bile köylüler birbirlerine her konuda yardımda bulunurlardı.

Yemeklerinden bazıları; Babuko, None şir, Hasıl, Biciketava, Bişi, Helva ve Sögüs'tür.Tunceli iline 100, Pülümür ilçesine 30 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bunlarla birlikte son yıllarda arıcılıkta yapılmaktadır. Şu an hala hayvancılıkla uğraşan ve arıcılık yapan birkaç aile, yazlarını köyde geçirmektedirler.Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon hatları vardır ancak çalışır durumda değildir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.