Pülümür Kırklar Köyü

Pülümür Kırklar Köyü

Kırklar Köyü Haberleri, Pülümür Kırklar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Pülümür Kırklar Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Kırklar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pülümür Kırklar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırklar Köyü son dakika gelişmeleri, Kırklar Köyü ne özgü yemekler, Pülümür Kırklar Köyü nün tarihi, Kırklar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırklar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırklar Köyü, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırklar Köyü Resimleri ve Kırklar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pülümür Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Pülümür Tunceli Arası Kaç Km? Pülümür Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Pülümür Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Pülümür Kırklar Köyü Köyünde doğan biri var mı? Pülümür Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırklar, Tunceli ilinin Pülümür ilçesine bağlı bir köydür.Köyde düğünler 3 gün 3 gece yapılmaktadır. Yaz aylarında genellikle meralardan toplanan otlar ve mantar yemekleri yapılır. Sire saz, sire koult ve zervet dışında, kuzu kebabı çok meşhurdur. Tunceli iline 88, Pülümür ilçesine 18 km uzaklıktadır. Tunceli ilinin en yüksek dağı Bağırpaşa Dağı, bu köyün sınırları içinde bulunmaktadır. Zirvesinde bir krater gölü bulunmaktadır. Munzur ırmağını besleyen Pülümür çayının kaynaklarından olan Bağır Deresi, bu köyden doğmaktadır. Köyde bol miktarda Cim ve Sakol ağacı bulunmaktadır. Bu ağaçlar, 2000 yılından beri koruma altına alınmışlardır. Köyde Golora pile ve Golora kize adlı iki de göl bulunmaktadır. Köy sınırları içinde bulunan Bağırpaşa Dağı'nın da bir efsanesi vardır. Rivayete göre Nuh'un gemisi Ağrı Dağı'nda karaya oturmadan önce, Bağır Dağı'nın zirvesine sürtünerek geçmiştir. O esnada gemideki hayvanlar bağırdığından, bugünkü adını almıştır. Bölgede yaşayan Alevi inancındaki insanlar için de kutsal bir ziyaret yeridir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır fakat ögrenci olmadığından kapalıdır. Köyün içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.