Rb Leipzig 3 – 2 Galatasaray

Rb Leipzig 3 – 2 Galatasaray

Galatasaray, 2019-2020 sezonunun ilk hazırlık maçında Avusturya’nın Insbruck kentindeki Tivoli-Neu Stadı’nda RB Leipzig’e 3-2 mağlup oldu. Maçın ilk tehlikeli pozisyonu 4. dakikada savunmanın arasına atılan topta ceza sahasına sızan Zabi

Galatasaray, 2019-2020 sezonunun ilk hazırlık maçında Avusturya’nın Insbruck kentindeki Tivoli-Neu Stadı’nda RB Leipzig’e 3-2 mağlup oldu.
Maçın ilk tehlikeli pozisyonu 4. dakikada savunmanın arasına atılan topta ceza sahasına sızan Zabitser’in sağ çaprazdan yakın köşeye yaptığı vuruşla geldi. İsmail Çipe doğru pozisyon alarak şutu çıkardı. Dönen topu röveşatayla tamamlamak isteyen Poulsen’in pozisyonunu ise savunmamız bozdu. Takım adına ilk tehlikeyi ise 6. dakikada orta bölgeden sol kanada atılan uzun ara pasla rakip savunmanın arkasına sızan Babel yarattı. Hollandalı forvetin sağ ayağıyla penaltı noktası yakınında yaptığı vuruş Leipzig savunmasının müdahalesiyle kornere gitti.
7. dakikada kullandığı korneri Kaptan Selçuk’la paslaşarak kullananan takım yine Kaptan’ın ortasıyla ön direkte Mitroglou’nu topla buluşturarak maçtaki ikinci pozisyonunu buldu. Yunan golcünün yakın direğe yaptığı kafa vuruşu az farkla dışarı gitti. Aslanlar 9. dakikada Selçuk’un akıllıca bir pasla başlattığı hücum sonrası Jimmy, Babel, Adem üçlüsünün paslaşmaları sonrası Mariano’nun sağdan yaptığı bindirme ve ortayla üçüncü pozisyonu yarattı. Leipzig savunması Orban’ın son anda yaptığı müdahaleyle Mitroglou’nun kale önünde yapacağı kafa vuruşunu önledi ve topu kornere attı.
Takımın organize atağının hemen sonrasında Leipzig ani bir hücumla sol kanattan savunmanın dengesini bozup çizgiye indi. İçeri yapılan yerden ortayı İsmail sektirdi ama kale çizgisi önünde savunma araya girip tehlikeyi savuşturdu. Ardından oyun Leipzig atağı öncesinde sakatlık yaşayan Donk’un yerde kalması nedeniyle durdu. Hollandalı oyuncu tedavisi sonrası oyuna devam etti.
22. dakikada organize bir hücum sonrası gole yaklaşan Leipzig ceza sahasının soluna yükseltilen topu tek dokunuşla kale önüne yollayan Werner’in pasına yetişemeyen Poulsen’le fırsatı kaçırdı.
Aslanlar, Leipzig’in kaçırdığı bu fırsatın ardından 28. dakikada karşılaşmanın ilk golünü Ryan Babel’le bulan taraf oldu: Selçuk’un bir başka tek pasıyla sağ kanattaki Mariano’yu bularak başlattığı hücumda sağda kurulan Adem, Selçuk, Mariano üçgeni Brezilyalı bekin rahat bir orta fırsatı bulmasını sağladı. Mariano’nun güzel ortasında ön direkte Leipzig savunmasına kendisini unutturan Babel yakın mesafeden şık bir kafayla ağları bulup üstünlüğü getirdi.
Maçın temposunun düştüğü 15 dakikanın ardından Leipzig, Marcao’nun rakip yarı alana girerek ileri doldurduğu bir top sonrasında başlattığı hücumda gole yaklaştı: Marcao’nun arkasına sızan Werner 43. dakikada sert ve hızlı bir ara pası yakalayarak ceza sahasında topla buluştu, arka direkteki Poulsen’i yerden bir pasla golle buluşturmak istedi ama Leipzig’li forvet savunmasın da baskısının etkisiyle topu ıskaladı. Bu bölümde takım yarı alanında yaptığı karşı presle üst üste top kayıplarına zorlayan Leipzig, 45. dakikada Poulsen’in ara pasıyla ceza sahasına sızdı. Savunmanın kestiği sağ çaprazdan gelen şut denemesi sonrası Laimer dönen topu alıp aynı bölgeden etkili bir şut çıkardı. İsmail’in çıkarttığı topu tamamlamak isteyen bir başka şut denemesini kale önünde Ahmet Çalık durdurdu.
Bu pozisyon sonrasında 1 dakika uzayan ilk yarı Aslanların 0-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarının ilk gol pozisyonu pas hatası sonrası ceza sahanın önünde topla buluşan Leipzig hücum hattından geldi. Sağ çaprazdan gelen şutu Marcao kesti, seken topu Augustin ceza sahasının sol tarafından tekrar kaleye gönderdi, İsmail yumuşak kalan topu kolayca kontrol etti.
56. dakikada savunmadan çıkarken kaybedilen bir top skorun 1-1’e gelmesine sebep oldu. Kaybedilen top sonrası başlayan ani hücumu durdurmak isteyen Donk’un yaptığı faulün getirdiği serbest vuruşta Halstenberg’in vuruşu 57. dakikada barajdan sekerek ağlarla buluştu ve skoru dengeledi.
Beraberlik golünün santrası sonrası orta saha ve savunma ani pres yapmayı sürdüren Leipzig 58. dakikada çıktığı kontra atakta Augustin’in pasında Poulsen’in net vuruşuyla skoru 2-1’e getirip öne geçti.
2-1’i getiren golün santrası sonrası yine şok presle topu kapan Leipzig yine hızlı çıkıp savunmanın arkasına bu kez Mukiele’nin pasıyla sızdı ve Augustin’in ayağından gelen sert şutla skoru 59. dakikada 3-1’e getirdi.
İki tarafın da net bir pozisyon ya da dikkat çekici bir tehlike yaratamadığı temposuz ve bol oyuncu değişikliğine sahne olan bir yarım saatin ardından Aslanlar 89. dakikada Babel’le farkı bire indirdi: Oyuna sonradan giren genç Leipzig kalecisi Schreiber’in out atışında pas yapmak isterken yaptığı basit hatayı değerlendiren genç yetenek Erencan Yardımcı kaptığı topla önce kaleciyi geçti ardından da topu arka direğe çevirdi. Babel kale çizgisi önünde son dokunuşla skoru 3-2’ye getirdi.
Karşılaşma hakemin 90 dakikayı uzatmama kararı sonrası bu skorla sona erdi.
BSHA-(Spor Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.