Refahiye Aşut Köyü

Refahiye Aşut Köyü

Aşut Köyü Haberleri, Refahiye Aşut Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Aşut Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Erzincan Köyleri Arasında Yer Alan Aşut Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Refahiye Aşut köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşut köyü son dakika gelişmeleri, Aşut köyüne özgü yemekler, Refahiye Aşut köyünün tarihi, Aşut köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşut köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşut, Erzincan ilinin Refahiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşut Köyü Resimleri ve Aşut köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Refahiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Refahiye Erzincan Arası Kaç Km? Refahiye Hava Durumu? Erzincan Köyleri ve Refahiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzincanlı iseniz Erzincan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzincanlı Ünlüler arasında İliç Aşut Köyünde doğan biri var mı? Refahiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşut Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı olan bir köydür.

Aşut (Aşur) Köyünün yerleşime geçmesi 13. yüzyıla dayandığı söylenmektedir.

Aşut Köyü Refahiye ilçesine 8 km uzaklıkta bir köy olmaktadır. Karşısında bir köy sayılan Ozan Köyü ise bu köyün mahallesi sayılmaktadır. Aşut Köyü'nü en güzel kılan şeyler ise Pınarın Gözü ve Derenin Gözü olarak adlandırılan bölgelerin; (ki her iki yer de, Doğal kaynak suyunun yeryüzüne çıktığı yerlerdir) bu sınır içerisinde olmasıdır. Doğusunda "Altköyü"; Batısında "Biçer Köyü" yer alır. Güneyinde ise "Çatalkaya" ve "Çomaklı Tepeleri" bulunan, Dumanlı ormanları ile çevrilidir. Köyün kuzeyinden, Karasu'nun bir kolu olan çay geçmektedir.Köyde yaklaşık 20 hane vardır. Ancak kışın en fazla 4 hane kalır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Büyükşehirlere göçlerle son 20 yılda nüfus yüksek oranda düşmüştür.

Sağlık Evi ve Sağlık Ocağı yoktur. İlköğretim vardır fakat kullanılmamaktadır, taşımalı eğitimde yoktur. PTT şubesi ve acentesi yoktur. elektrik, telefon hattı ve televizyon yayını vardır. Cep telefonu çekmektedir. Pazar kurulmuyor.Refahiye Merkez'e 9,Erzincan merkeze 81 kilometre uzaklıktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.