Rektör Hotar  : “aşı Karşıtlarına Karşı Suç Duyurusunda Bulunulabilir” 

Rektör Hotar  : “aşı Karşıtlarına Karşı Suç Duyurusunda Bulunulabilir” 

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nükhet Hotar, aşı karşıtlarına karşı duyurusunda bulunulabileceğini açıkladı.  Aşı karşıtları için suç duyurusunda bulunulabileceğini de belirten Hotar, “Kişiler kendi özgürlük alanı...

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nükhet Hotar, aşı karşıtlarına karşı duyurusunda bulunulabileceğini açıkladı. 

Aşı karşıtları için suç duyurusunda bulunulabileceğini de belirten Hotar, “Kişiler kendi özgürlük alanı içinde böyle bir özgürlük hakkını sahip olsalar bile ki sadece kendileri bir adada yaşıyorsa bu özgürlüklerini kullanabilirler. Ancak her bir kişi çalışma arkadaşlarını riske attığı için bu bir özgürlük değil. Kitleleri engelleyecek aşı karşıtlarına karşı bir suç duyurusunda bulunabilir toplumu riske attığı için” şeklinde konuştu. 

Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde yer alan öğretim üyelerinin çoğunluğunun aşılandığını belirten Hotar, “Hocalarımız içi çok ciddi bir aşılanma oranı var. Olmayanlardan da haftada 2 kere PCR testi isteyeceğiz. Öğrenciler için turnike sayılarımızı arttırıyoruz, güvenlik sayımızı arttırıyoruz, girişlerimiz arttırıyoruz ki hem de aşı hem de test sonuçlarını her gün kontrol edebilirim” dedi.  Okullar açıklaması ile aşılanma sayılarının değişeceğini belirten Hotar, “Ben aşısız öğrenci rakamının 0’a yakın olacağını düşünüyorum. Toplumu aşı karşıtı söylemi etkilemekte. Vatandaşlarımız duyarlılık gösterip bunlara karşı bir tepki ortaya koyması lazım. Kendisini tamam ama başkasını riske atamaz” şeklinde konuştu.  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.