Rektör Uzun’dan Bartın OSB’yi ziyaret

Rektör Uzun’dan Bartın OSB’yi ziyaret

Bartın Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.

Bartın Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, OSB'de bir meslek yüksekokulu kurulması konusunda bazı sanayicilerle görüşmelerde bulundu.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve beraberindeki heyet Bartın Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret etti. Bartın OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu ile birlikte Bartın Eğitim İnovasyon ve Test Merkezini ziyaret eden Rektör Uzun Bartın Organize Sanayi Bölgesinde bir Meslek Yüksekokulu kurulması konusunda OSB Müdürü Kasapoğlu ve bazı sanayicilerle istişarelerde bulundu.

Ardından OSB'deki fabrikaları gezen Rektör Uzun, "Bartın Eğitim İnovasyon ve Test Merkezinin kurulmasıyla üniversite sanayi işbirliğinde önemli bir adım atılmıştır. Yakın zamanda yasalaşan Üretim Reformu Paketi ile Yükseköğretim Kurulu ve Hükümetimizce OSB'lerde Meslek Yüksekokulu kurulması ayrıca desteklenecektir. Bu amaçla, Bartın OSB Müdürlüğü ve sanayicilerimizle burada bir meslek yüksekokulu kurulmasının Bartın'daki sanayicilerimize ve bölgemize nasıl katkısı olabileceği, Bartın Eğitim İnovasyon ve Test Merkezinin bir kısmının yüksekokul olarak faaliyete geçme potansiyeli olup olmadığı konusunda çeşitli temaslarımız oldu" dedi.

Bartın OSB'de kurulacak Meslek yüksekokulunda yetişen insan kaynağının daha fazla sanayi ve iş dünyası odaklı olmasını sağlayacağını umuyoruz. Meslek yüksekokulunda öğrenim görecek öğrencilerimiz eğitimlerinin bir bölümünü bu sanayi kuruluşlarında gerçekleştirecek. Bu sanayi kuruluşları onların adeta bir atölyesi ve eğitim alanı olacak. Bu sayede öğrenciler beceri odaklı yetkinlikler kazanarak mezuniyetleri sonrasında iş dünyasına kazandırılacak. Öğrencilerimizin istihdam süreçlerindeki güçlüklerin aşılmasına da önemli bir katkı sağlayacak" diye konuştu.

Bartın OSB'de faaliyet gösteren bazı fabrikalardaki üretim alanlarının da incelenmesiyle son bulan geziye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, Fen Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ali Savaş Bülbül, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Abdullah Cahit Karaoğlanlı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selma Çelikyay, Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Bakır, Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Altan Çetin ve bazı öğretim üyeleri katıldı.

Rektör Uzun’dan Bartın OSB’yi ziyaret

Rektör Uzun’dan Bartın OSB’yi ziyaret

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.