Reşadiye Altıparmak Köyü

Reşadiye Altıparmak Köyü

Altıparmak Köyü Haberleri, Reşadiye Altıparmak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Altıparmak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Altıparmak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye Altıparmak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Altıparmak köyü son dakika gelişmeleri, Altıparmak köyüne özgü yemekler, Reşadiye Altıparmak köyünün tarihi, Altıparmak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Altıparmak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Altıparmak , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Altıparmak Köyü Resimleri ve Altıparmak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye Altıparmak Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıparmak , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

Hacca giden bir hacı kafilesi şimdiki köyün girişinde şu anda hacı teknesi diye anılan çeşmenin başında mola vermiş ve burada bir süre konaklamışlardır. Bu arada bir salgın hastalığa yakalanmışlar, birçoğu burada ölmüştür. Ölülerini hemen oldukları yere defnetmişlerdir. Çeşmenin 20 metre yan tarafındaki mezarlık şimdi de bu şekilde hacılar mezarlığı olarak anılır.

BU arada 2014 yılı sonlarında altıparmak köyü Reşadiye ilçesine bağlanarak artık reşadiyenin Mahallesi olmuştur

Köyün gelenek, görenek ve yemek köyün geleneklerinden biri de ramazan ve kurban bayramlarında bayram namazına mütabiken her ev halkı namazdan çıkmadan önce caminin oldugu yere çeşitli yemekler getirirler ve bayramlaşmanın ön etüdünü tamamlarlar, bu da köyün bilinmesi gereken önemli kaynaşmasından biridir. Ayrıca köyün futbol sahası da vardır. Çevre köylerden de buraya maç yapmak için gelinir. Saha Murat Erdoğan'ın muhtarlığı sırasında kendisinin ve arkadaşlarının yardımlarıyla yapılmıştır

Tokat iline 93 km, Reşadiye ilçesine 3 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Grafikte de görüldüğü gibi nüfus iç göçlerden dolayı gitgide azalmaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır .Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köyün bir de camisi, caminin yanında da şadırvanı vardır.

Köyün derneği merkezi İstanbul olmak üzere kurulmuş sonra resmi duruma gelmiştir. Daha sonra çıkan bazı tatsızlıklar durumu kötüye götürmüştür. Derneğin işlev görmemesini sebep gösteren bazı dernek üyeleri, derneğin kapanmasını istemiştir. Bazı iddialara göre kapatılma kararı alınmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.