Reşadiye Çakmak Köyü

Reşadiye Çakmak Köyü

Çakmak Köyü Haberleri, Reşadiye Çakmak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çakmak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Çakmak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye Çakmak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çakmak köyü son dakika gelişmeleri, Çakmak köyüne özgü yemekler, Reşadiye Çakmak köyünün tarihi, Çakmak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çakmak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çakmak , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çakmak Köyü Resimleri ve Çakmak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye Çakmak Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çakmak , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün geçmişi:Köy 1920 li yıllarda meğdün (yolustü) köyü tarafından baydarlılı bir şahıstan köy adına alınmıştır. Kurtuluş savaşından sonra yaklaşık 1926 yıllarında meğdünden ilk etapta 9 hane indirilerek meğdüne bağlı mezra olarak kurulmuştur. Köy Amasya Erzincan Yolunun güneyine dağınık bir şekilde kurulmuştur. Daha sonra gelenlerle birlikte 35 haneye kadar çıkmıştır. 1971 yılında meğdünden muhtarlığından ayrılarak çakmak köyü muhtarlığı oluşturulmuştur. Çakmak köyünün ilk muhtarı OSMAN HAYTA seçilmiştir. Osman Hayta'nın büyük gayretleriyle bugünkü yerine taşınmıştır. Köy 1971 yılında örnek köy statüsünde; 52 konutu(her konut 600 metre kare arsa üzerine kurulmuştur), okulu, halkevi, sağlık evi ile modern bir köy olarak kurulmuştur. Halen köyde 30 hane ikamet etmektedir. M.Ç. == Kültür == Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Tokat iline 76 km, Reşadiye ilçesine 13 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.