Reşadiye Çambalı Köyü

Reşadiye Çambalı Köyü

Çambalı Köyü Haberleri, Reşadiye Çambalı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çambalı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Çambalı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye Çambalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çambalı köyü son dakika gelişmeleri, Çambalı köyüne özgü yemekler, Reşadiye Çambalı köyünün tarihi, Çambalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çambalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çambalı , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çambalı Köyü Resimleri ve Çambalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye Çambalı Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çambalı , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün eski adı Ferekse olup Osmanlı'dan önce Rumlardan kalma olduğu bilinmektedir. Köyün bazı mevki ve arazi isimleri de buna işaret etmektedir. Mesela "Kilisenin üstü" "Babayanioğlu" "Vados" gibi tarlaların bulunduğu yerlere verilen isimler şu anda kullanılmaktadır. Köyde tahıl tarımı ve hayvancılık asıl geçim kaynağı olarak yapılmaktaydı.Özellikle bu dönemlerde toprak ağası olarak bilinen Yüvesoğlu birkaç nesil boyunca köyde tarım ve hayvancılığı kalkındırdı. 20.yy son çeyreğinde köyden büyükşehirlere göç sonucu bu verimli topraklar köylünün meyve ve sebze üretimi için kullanılan dönemlik bahçeleri haline dönüşmüştür.

Köyün iler gelen ailes Erdoğan Ailesi olarak bilinir. Köye İlk traktör 1972 yılında Selahattin Erdoğan tarafından alınmıştır.

En meşhur yemekleri sarma, bat, pağaç olarak bilinir.

Tokat'a 90 km, Reşadiye'ye 10 km uzaklıktadır. Arazi yapısı engebeli olup, sulama suyu kıt olduğundan sulu tarım yapılamamaktadır.

 

Çambalı Köyü'ne ait biri Kirazalanı ve diğeri Keti yayla olmak üzere 2 yayla vardır. Kirazalanı, köyün kuzey doğusunda yer alan çam ormanı içinde muhteşem bir havası ile yeşilliğin içinde mabet gibidir. Bu yaylada her yıl yaz aylarında geleneksel hale gelmiş olan festival yapılmakta köyden ve civar köylerden yoğun katılımlar olmakta, eğlence ve piknik aktiviteleri gerçekleştirilmekte, Keti yaylasına ise köy halkından hayvancılıkla uğraşanlar göçmekte, yaz aylarının kurak dönemlerinde hayvanlarını yeşil, soğuk suların ve daha temiz bir doğanın içine götürmektedirler.

Coğrafi konum olarak Karadeniz bölgesinin güneyinde bulunması nedeniyle ne Karadeniz ne de orta Anadolu iklimine benzerlik göstermez. Kışlar yağışlı, yazlar ise kurak geçer.

Sürekli göç vermesi nedeniyle nüfus sayısı her geçen yıl düşmekte, yaş ortalaması da buna paralel olarak yükselmektedir.

 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yakın zamanda ise köyün güneyinde mermer madeni çıkartılmaya başlanmıştır. Köyde bulunan okul ve sağlık ocağı yıllık olarak kiraya verilip muhtar ve azalarına ek gelir sağlamaktadır.

Köyün bir zamanlar bahçesinde cıvıl cıvıl kuş sesleri, dersliklerinde pırıl pırıl öğrencileri olan iki derslikli bir ilköğretim okulu vardı. Köyün zaman içinde aşırı göç vermesinden dolayı, sınıfları dolduracak öğrenci kalmadığından ve taşımalı sisteme geçildiğinden, uzun yıllar kaderine terkedilmiş okul binası köy tüzel kişiliğine devredilmiş, dernek tarafından tadilatı yaptırılarak sosyal amaçlı hizmete sunulmuştur. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ayrıca yakın zamanda kısmen de olsa sulama suyu şebekesi yapılmıştır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup ana arter üzerinde olması nedeniyle ulaşım kolaydır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.