Reşadiye Çavuşbeyli Köyü

Reşadiye Çavuşbeyli Köyü

Çavuşbeyli Köyü Haberleri, Reşadiye Çavuşbeyli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çavuşbeyli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Çavuşbeyli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye Çavuşbeyli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çavuşbeyli köyü son dakika gelişmeleri, Çavuşbeyli köyüne özgü yemekler, Reşadiye Çavuşbeyli köyünün tarihi, Çavuşbeyli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çavuşbeyli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çavuşbeyli , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çavuşbeyli Köyü Resimleri ve Çavuşbeyli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye Çavuşbeyli Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çavuşbeyli , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün eski adı Dedehor iken bu ad zamanla Gedehor'a dönüşmüş; sonradan da Çavuşbeyli adını almıştır. Köyün kuruluşu tahminen 1880-1890 yıllarına rastlamaktadır.[kaynak belirtilmeli]

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgiler ilçe genelinde olduğu gibidir. Köy gelenekleri Türk gelenek ve görenekleri uygulamakta olup Tokat ili ve çevresiyle özleşen yemekleri mevcuttur. En önemli yemekleri başta keşkek olmak üzere yaprak sarması ve ayranlı hedik çorbasıdır. Fakat düğünlerin olmazsa olmazı keşkek yemeğidir. Düğünler davul zurna eşliğinde olur. Daha önceleri yedi gün süreyle çalınan davul zurnalı düğünler ekonomik nedenler dolayısı ile üç güne indirilmiştir. Bu süre zarfında düğüne gelen misafirlere düğünde yapılan yemekler ikram edilir. Köydeki gençler düğün sahiplerine yardım ederek dayanışma içinde olurlar. Çavuşeyli Köyü 1970 yılına kadar kalabalık bir köy iken ekonomik şartlar nedeniyle yoğun bir şekilde göç olmuştur. Genellikle Ankara ve İstanbul illerine göç olmuştur. Burada bulunan köylüler örf, adet, gelenek ve göreneklerini yaşatmaktadırlar.

Tokat iline 108 km, Reşadiye ilçesine 6 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalttır. Köyde elektrik ve telefon bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.