Reşadiye Güvendik Köyü

Reşadiye Güvendik Köyü

Güvendik Köyü Haberleri, Reşadiye Güvendik Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Güvendik Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Güvendik Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye Güvendik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güvendik köyü son dakika gelişmeleri, Güvendik köyüne özgü yemekler, Reşadiye Güvendik köyünün tarihi, Güvendik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güvendik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güvendik , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güvendik Köyü Resimleri ve Güvendik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye Güvendik Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güvendik , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün adı, ilk defa 1928 yılında latince harflerle basılan Köylerimiz ve 1933 tarihinde geliştirilen Köylerimiz isimli kitapta "Kokanı" olarak ve yanlış bir şekilde yer almıştır. Bu kataloğa göre bu tarihte köy nüfusu 150'nin üzerindedir. 1946 tarihinde yayınlanan Meskun Yerler Kılavuzunda köyün adı doğru olarak ve Kovanı şeklinde yazılmıştır. Bu tarihten itibaren belli büyüklükteki köylerde "Köy Kanunu" uygulanmaya başlamıştır ki Kovanı da bu kanuna tabi olmuştur. 1975 genel nüfus sayımı sonuçlarına göre Güvendik köyünün nüfusu 286'sı erkek, 312'si kadın olmak üzere toplam 598 kişidir. 60 ve 70`li yıllarda Avrupa, 80 ve 90`lı yıllarda da basta İstanbul olmak üzere büyük Şehirlere göç eden köy nüfusunun bugün kesin olmamakla beraber birkaç bin olduğu tahmin edilmektedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Köyün arazisi oldukça verimlidir. Eskiden koyun, keçi, manda, sığır çok sayıda yetiştirilmekteydi. Şu an ise küçükbaş hayvanların sayısı azalırken , büyükbaş hayvancılık önem kazanmıştır.[1]

Tokat iline 98 km, Reşadiye ilçesine 9 km uzaklıktadır. Köyün doğusunda Kaşpınar, kuzeydoğusunda Nebişeyh, kuzeyinde Kapaklı, kuzeybatısında Yolüstü, batısında Karataş, güneybatısında Bağdatlı köyleri; güneyinde ise Reşadiye ilçe merkezi yer alır. Yine güneyinde kendine ait Kırandağı adıyla bilinen çam ormanı vardır. Köyün suyu boldur. Köyün sembolü olan "Keses Pınarı" çok ünlüdür. Köyün Karadeniz Bölgesi'nin bütün güzellliklerini taşıyan Reşadiye-Aybastı sınırında bir yaylası vardır. Sanki bir tabiat harikasıdır. İçerisinde çok miktarda orman alanı mevcuttur. Yayladaki yerleşim 1980'lerin sonlarına doğru bitmiştir; fakat 2000 yılından sonra köy halkı yaylarına tekrar sahip çıkarak ev yapmaya başlamıştır. Yayla şu anda, muhteşem ormanlık arazi içinde küçük bir şehir görünümündedir. Elliden fazla ev bulunmaktadır. Reşadiye'nin keşfedilmeyi bekleyen ender güzelliklerinden biri de Güvendik köyü yaylasıdır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün arazisi oldukça verimlidir. Eskiden koyun, keçi, manda, sığır çok sayıda yetiştiriliyordu. Şimdi ise sadece büyükbaş hayvancılık ve arıcılık yapılmaktadır. Tarım ürünleri arasında buğday, arpa, fiğ, mısır sayılabilir. Sebze olarak domates, lahana, pırasa, fasulye yetiştirilmektedir. Özellikle buğdayı çok meşhurdur. Buğday ve keşkeklik için köyde yetişen buğday birebirdir.

Köyde okul vardır ancak kapalıdır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak hizmet vermemektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.