Reşadiye Işıklar Köyü

Reşadiye Işıklar Köyü

Işıklar Köyü Haberleri, Reşadiye Işıklar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Işıklar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Işıklar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye Işıklar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Işıklar köyü son dakika gelişmeleri, Işıklar köyüne özgü yemekler, Reşadiye Işıklar köyünün tarihi, Işıklar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Işıklar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Işıklar , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Işıklar Köyü Resimleri ve Işıklar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye Işıklar Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Işıklar , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

Işıklar, Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı Bozçalı kasabasının bir mahallesidir.

Mahalle: Adını içerisinden geçen meşale deresinden almıştır eski adı maşala,dır cumhuriyetten sonra meşale deresinin ışık anlamına gelmesinden dolayı IŞIKLAR adını almıştır Köyün halkı cevre mezralardan oluşmuştur asıl yerlileri köyde kemergil ve çürükçügil olrarak bilinen ASLAN DOGAN ve YILMAZ aileleridir Sonradan gelen KELEŞ,YÜCE.BAL,DEMİR YAVUZ ÇAKMAK aileler toplulugunda olşmuştur

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri keşkek aşlık çorbası ummaş çorbası ve mısır unundan tereyaglı Bulamaç yemeği, yaprak sarması .ommaç corbası, helle bulamacı,bazlama , türlü, yelmük kavurması, kesme çorbası, işkefe, ekmaşi,.

Tokat iline 126 km, Reşadiye ilçesine 35 km uzaklıktadır. Doğusunda Bozcalı kasabası, Güneyinde Elmacık koyu, Güney batısında Hatipli kasabası, batısında Karacaören kasabası ve kuzeyinde Ordu Aybastı ilcesıne baglı Perşembe yaylası bulunmaktadır.Köy iki mahalleden oluşmaktadır. Işıklar köy merkezi ve buna bağlı Gerdengeç mahallesi; ikisi de ayrı mahalleler olarak Bozçalıya bağlanmmıştır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisinde olup, yüksek rakımdan dolayı soğuktur.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol parke olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.