Reşadiye İsmailiye Köyü

Reşadiye İsmailiye Köyü

İsmailiye Köyü Haberleri, Reşadiye İsmailiye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, İsmailiye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan İsmailiye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye İsmailiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İsmailiye köyü son dakika gelişmeleri, İsmailiye köyüne özgü yemekler, Reşadiye İsmailiye köyünün tarihi, İsmailiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İsmailiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İsmailiye , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İsmailiye Köyü Resimleri ve İsmailiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye İsmailiye Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

İsmailiye , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

İsmailiye Köyü 'nün ismine tarih kitaplarında 1300 yılında SAMEYİL olarak rastlanmaktadır.İsmailiye köyünün geçmişi Sivas Doğanşar'a dayanmaktadır.köy 1937 yılına kadar Doğanşar'a bağlı iken, bu tarihten sonra Reşadiye ilçemize bağlanmıştır.

köyün temelini yayla kültürü oluşturur. İlk yaylamız Çökercük(Sameyil yurdu)'e çıkmakla başlamıştır. Şu an Doğanşar sınırları içinde kalan bu yaylamıza 1950 yılından sonra daha da gidilmemiştir. Bizde İsmailiye Köyü Derneği olarak, köyde hayatta kalan büyüklerimizi 56 yıl sonra tekrar eski yaylalarına götürerek o günlerin mutluluğunu kendileriyle paylaştık. Köylülerimiz yayla kültürlerini Bayramaltı ve hasan Tepesi yaylalarında halen sürdürmektedirler. köyde ata sporumuz güreşe ilgi çok büyüktür.Köy düğünlerimizde eski geleneklerimizi devam ettirmek bakımından güreşler yapılmaktadır. Bu çayırlardan gelip yetişen millî güreşçilerimiz mevcuttur. Bunlar; (Türkiye şampiyonu), Nizamettin ORUÇ(Türkiye şampiyonu, Uluslararası turnuvalarda şampiyonluk, 1981 yılında Yugoslavya'nın Pula kentinde yapılan Balkan Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkarak İstiklal Marşımızı dinletmiştir.Daha sonraları güreşimize millî takım antrenörlüğü ve kulüp antrenörlüğü yaparak hizmetlerine devam etmiştir.

Tokat iline 88 km, Reşadiye ilçesine 25 km uzaklıkta olup Sazak Beli'nin arkasında Dumanlı Dağları'na cephe Yeşilırmak Vadisi üzerinde kurulu , Cineel, Kenekirgil, Acuhgil, Hülüklü, Pirceel,Tahta Hündülü ve Cüceel'den oluşan 8 Mahallenin birleşmesinden meydana gelen şirin bir köydür.

Köyün iklimi, Kara iklimi etki alanı içerisindedir.Yazları sıcak kışları soguk geçer.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarımda aileler kendi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde arpa, buğday, sebzecilik ve meyvecilik yaparlar. Hayvancılık büyükşehirlere göç vermeden önce çok yönlü yapılırdı. Koyun, keçi, manda, karasığır yetiştiren köylüler bunların çoğunu bırakarak sadece kurbanlık sığır ile kümes hayvancılığına yönelmiştir. köyde arıcılıkta son zamanlarda yaygın şekilde yapılmaktadır.köyde gelinlerimizin çeyizini süsleyen el sanatları, nakışlı çoraplar, çanta, patik vb. şeylerin yanı sıra kese de insanlarımız için önemli bir gelir kaynağı oluşturmuştur. köyde kese(hamam kesesi)yapımı oldukça yaygındır

Köyde 2 adet ilköğretim okulu vardır. Fakat eğitim yapılmamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır...

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.