Reşadiye Karataş Köyü

Reşadiye Karataş Köyü

Karataş Köyü Haberleri, Reşadiye Karataş Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karataş Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Karataş Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye Karataş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karataş köyü son dakika gelişmeleri, Karataş köyüne özgü yemekler, Reşadiye Karataş köyünün tarihi, Karataş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karataş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karataş , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karataş Köyü Resimleri ve Karataş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye Karataş Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karataş , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında fazla bilgi olmamakla birlikte köy cevresinde bulunan su gözlerine yakın yerlerde bizans döneminden kalma haç kabartmaları görülmektedir. köyün adı ise köyde bulunan bir çeşit taştan gelmektedir. taş siyah ve yumuşak bir taş türüdür. ilk yerleşme dönemlerinde toprağı tarıma elverişli hale getirmek için bu taşları toplayarak topraklarını elverişli hale getirmişlerdir. her tarlanın yanında bu taşlardan oluşan küçük tepecikler mevcuttur. bu bölgenin ilk su değirmeni kurtuluş savaşı gazisi topal ahmet lakaplı ahmet karaca tarafından yapılmış olup 1980 li yıllara kadar cevre halkına hizmet etmiş değirmen vardır.

Köyün kültür örf ve edetleri Türk örfi adetlerinden farklı olmamakla birlikte düğün ve özel günlerde köy halkının farklı oyun mizaclarıyla kendilerine has eğlencesi vardır. ama bu adet ve görenekler 1980 ve 1990 yılları arasında köyün hızla göç vermesi sebebiyle bozulmaya başlamıştır

Tokat iline 97 km, Reşadiye ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi]] tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşım ana yoldan tali yola geçişte toprak ve mıcır karısımıdır ana yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. köyde sağlık ocağı ve sağlık evi mevcut olup kısa süreliğine açık kaldıktan sonra hiçbir atama yapılmadığı için kaderine terk edilmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.