Reşadiye Keteniği Köyü

Reşadiye Keteniği Köyü

Keteniği Köyü Haberleri, Reşadiye Keteniği Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Keteniği Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Keteniği Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye Keteniği köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Keteniği köyü son dakika gelişmeleri, Keteniği köyüne özgü yemekler, Reşadiye Keteniği köyünün tarihi, Keteniği köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Keteniği köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Keteniği , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Keteniği Köyü Resimleri ve Keteniği köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye Keteniği Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Keteniği , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

Keteniği Köyü Reşadiye ilçe merkezine 28 Km uzaklıkta, kuzeyde bir köydür. Keteniği kuzeyinde Canik Dağları güneyinde Nebişehy İbrahimşeyh, doğusunda Halaçlı ve Cimitekke batısında Hebüllü köyü ile çevrilidir. Karagömlek Mahallesi ve Eskiköy Mahallesi olmak üzere iki mahallesi bulunmaktadır.

 

Keteniği köyünde üç adet cami bulunmaktadır. Ayrıca köyde 2 adet ilköğretim okulu vardır.

 

Bunların yanında Keteniği Köyünde 1 sağlık ocağı, 1 adet köy konağı bulunmaktadır. Binalar faaliyet göstermemektedir. köyde Keteniği Köyü mezarlığı ve eskiköy mahallesi mezarlığı olmak üzere 2 adet mezarlık bulunmaktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. balcılık da yapılmaktadır.

Köy halkı geçimini hayvancılık, halıcılık ve tarımdan elde etmektedir. Arazi tarıma uygun olmadığından hayvancılık daha ön plana çıkmaktadır. Tarım ürünlerinden köyde arpa, buğday, patates, pancar, yetiştirilmektedir.

Köyde bir ilköğretim okulu vardır. Keteniği merkezinde bulunan ilköğretim okulu kullanılmaktadır. Toplam 41 öğrenci vardır. 6.sınıftan itibaren öğrencilerimiz Hasanşeyh Kasabasına taşıma sistemiyle eğitim öğretim görmektedir. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.