Reşadiye Saraykışla Köyü

Reşadiye Saraykışla Köyü

Saraykışla Köyü Haberleri, Reşadiye Saraykışla Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Saraykışla Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Saraykışla Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye Saraykışla köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Saraykışla köyü son dakika gelişmeleri, Saraykışla köyüne özgü yemekler, Reşadiye Saraykışla köyünün tarihi, Saraykışla köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Saraykışla köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Saraykışla , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Saraykışla Köyü Resimleri ve Saraykışla köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye Saraykışla Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Saraykışla , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyün eski adı Frenkkışladır. freklilerin yaşadığı bir yer olarak tarihte yer almaktadır ve yer altı kaynaklarının çok değerli bir yere sahip olduğu söylenmektedir.Erikbelen Köyünün 5 alt seviyesindedir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleriköy alevi kültürünrne saip aynı zamanda 2 cem evine ve 1 camiiye sahiptir...cami köye 1993 yılında köylü ve devletin ortak iş birliği ile yapılmıştır ..2005 yılı ile 2012 yılı arası köye görevli imam verilmemiş. 2012 temmuz ayında görevli imam ataması yapılmıştır halen bi görevli imam bulunmaktadır

Tokat iline 111 km, Reşadiye ilçesine 18  km uzaklıktadır. rakımı 850'dir

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. yakacak odun konusunda sorun yoktur insanları yazın yaylaya çıkar hem hayvanlarını yaz boyu oarada otlatır hem de kış odununu toplar ekim ayınada ise yayladan inilir

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmadığından dolayı cem evine çevrilmiştir. taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ama görevli olmadığı için faaliyet göstermemektetir . Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. ayrıca köyde 1 imam lıjmanı bulunmasına rağmen harabe durumunda olduğu için köy büyükleri sağlık evini imam lojmanı olarak tahsisi etmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.