Reşadiye Yağsiyan Köyü

Reşadiye Yağsiyan Köyü

Yağsiyan Köyü Haberleri, Reşadiye Yağsiyan Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yağsiyan Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Yağsiyan Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Reşadiye Yağsiyan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yağsiyan köyü son dakika gelişmeleri, Yağsiyan köyüne özgü yemekler, Reşadiye Yağsiyan köyünün tarihi, Yağsiyan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yağsiyan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yağsiyan , Tokat'in Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yağsiyan Köyü Resimleri ve Yağsiyan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Reşadiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Reşadiye Tokat Arası Kaç Km? Reşadiye Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Reşadiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Reşadiye Yağsiyan Köyünde doğan biri var mı? Reşadiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yağsiyan , Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı bir köydür. 

Yağsıyan köyü eski yayla ev kalıntıları, eskiden içme suyu olarak kullanılan çeşmeleri, tarihi mezar anıtı,taş köprüsü, taş sokuları ve bol su kaynaklarıyla canlı bir tarih olarak durmaktadır.Kış aylarında 30-35 hane olan nüfus,diğer illerde yaşayan ve köylerinden kopamayan insanlar sayesinde yaz aylarında oldukça artmaktadır.Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.Köy şimdi bulunduğu yerin dışında iki defa yer değiştirmiştir.Yağsıyan isminin nereden geldiğine ise,1930 tarihli ünye rehberinin tarih kısmında yağı kelimesi düşman manasına gelmesidir,buna göre yağı basan düşmanı basan anlamına geldiği söylenir.o(bu yorumunuz yanlıştır. sıymak: eski Türkçe kırmak demektir. ismin anlamının düşmanıkıran olması daha mantıklıdır.) Buradaki yağsıyan ismide sıyan hecesi basan kelimesinin halk tarafından değiştirilme ihtimalidir.Şu halde yağsıyan köyü’de yağı basan adına kurulmuş bir köy olsa gerektir.Bir başka rivayete göre de yağsıyan ismi Alparslan’dan sonra sultan olan oğlu melikşah’ın yeğeni, melik Ahmet (Taylu-nun) beş oğlundan birisi olan yağsıyan isminden geldiği de yaygın söylentidir.Yağsıyan’ın güneyinde senne adında mubadeleden evvel bir rum köyü olduğu da rivayet edilir.Esasen bu köyün kurulduğu yer yağsıyan’dan sarı İsmail oğullarına ait araziyi icarla tutarak yarıcılıkla işe başlamışlar,buraya birde kilise yaparak yerleşmişler.Rumların mubadelesi esnasında bunlar, satabildikleri arazi ve mallarını satmışlar,satamadıklarıda kalmıştır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Tokat iline 119 km, Reşadiye ilçesine 30 km kuzey doğusunda ve Mesudiye sınırında bulunan yağsıyan köyü, ekilen arazileri, çayırları, meraları ve ormanları ile her mevsim yeşilliğini ve canlılığını koruyan bölgenin en güzel köylerinden biridir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri    

2000      154

1997      1339

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır ancak taşımalı eğitim yapıldığı için kullanılmamaktadır öğrenciler kızılcaörende taşımalı olarak okumaktadırr. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır(ama faal değildir) ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.