Şabanözü Bulgurcu Köyü

Şabanözü Bulgurcu Köyü

Bulgurcu köyü haberleri, Şabanözü Bulgurcu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bulgurcu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Bulgurcu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şabanözü  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bulgurcu köyü son dakika gelişmeleri, Bulgurcu köyüne özgü yemekler, Şabanözü Bulgurcu köyünün tarihi, Bulgurcu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bulgurcu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bulgurcu, Çankırı ilinin Şabanözü ilçesine bağlı bir köydür.Bulgurcu, Hacı Murat Veli Ocağı dedelerinin köyüdür. Ocağın kurucusu olan Hacı Murat Veli, Horasan’dan Anadolu’ya Akkoyunlu Aşireti’nin piri olarak gönderilmiştir. Önce Baykuş Boğazı’nın sağ tarafındaki kayalık alanın az ilerisindeki Eskiköy’e yerleşmiş fakat Kalecik Tekfuru’nun zulmüne dayanamayarak Çankırı İli Eldivan İlçesi Seydi Köyüne göç etmiştir. Seydi Köyünde 17 yıl yaşadıktan sonra vefat etmiştir. Türbesi buradadır. Hacı Murat Veli’nin 6. Göbekten torunu Hasan Dede, bir erkan basma olayına kahrederek Bursa’nın İnegöl ilçesinin Doma (Şehitler) köyüne göç etmiş ve 41 yıl kendisinden haber alınamamıştır. Sonra onun neslinden gelen Hüseyin’in büyük oğlu Bektaş, Bulgurcu Köyüne yerleşmiş, küçük kardeşi Hasan Çubuğun kargın Köyü’ne Kalender Veli evlatlarına hizmet etmesi için gönderilmiş burada evlenerek köye yerleşmiştir (Haydar Teberoğlu,1998).Bulgurcu sulak olup köyün kenarından Şabanözü Çayı geçmekte, çevresindeki bahçeleri sulamakta ve burada bostan yetiştirilmektedir. Bunun dışında köyde arpa, buğday ve fiy ekilmektedir. Ayrıca köyde elma, armut, erik, kır eriği ve çördük gibi meyveler yetişmektedir. Bulgurcu Köyünde hemen her aile bir iki büyükbaş hayvan beslemektedir. (Celal Abbas Bektaşoğlu, 1999).

Bulgurcu, Çankırı ilinin Şabanözü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bulgurcu Köyü Resimleri ve Bulgurcu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Şabanözü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şabanözü Çankırı Arası Kaç Km? Şabanözü Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Şabanözü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Şabanözü Bulgurcu Köyünde doğan biri var mı? Şabanözü Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.