Şabanözü Çaparkayı Köyü

Şabanözü Çaparkayı Köyü

Çaparkayı köyü haberleri, Şabanözü Çaparkayı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çaparkayı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Çaparkayı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şabanözü  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çaparkayı köyü son dakika gelişmeleri, Çaparkayı köyüne özgü yemekler, Şabanözü Çaparkayı köyünün tarihi, Çaparkayı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çaparkayı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çaparkayı, Çankırı ilinin Şabanözü ilçesine bağlı bir köydür.Merkezi'nin güney-batısında, Aydos-Eldivan dağları ararasında, Sanı Deresi Vadisi'nde Müsellim, Taşlıtepe, Sanmsakçı, Evliya Tepeleri arasında kurulmuştur.İl güneyindeki düzlük, ileride oldukça geniş bir ova oluşturur. Kuzeyde Kurşunlu, batıda Orta, Çubuk ve Kalecik, doğuda Çankırı Merkez İlçe, Eldivan ve güneydoğuda Korgun ilçeleri ile çevrelenmiştir. Köyleri genellikle tepe eteklerinde yerleşmiştir.

594 Kilometrekare yüz ölçümlüdür. Deniz seviyesinden yüksekliği 1.100 metredir, İlçe, volkanik kayalardan Aglomera Bazalt Andezitten oluşan yamaçlarda ve Sanı deresinde kurulmuştur. Kurşunlu, Çerkeş, Ilgaz deprem kuşağı içinde bulunur. 1943 depreminde hasar görmüştür. İlçe, îç Anadolu'nun yüksek platolarından Kuzey-Anadolu sıra dağlarına geçiş bölgesinde yer almaktadır.Kuzeybatıda Dumanlı ve Elden, batıda Yıldırım ve Aydos, doğuda Eldivan, kuzeydoğuda Sanı en önemli yükselti ve dağlarıdır. Yükseltileri 1800 - 1950 metre arasındadır. Çankırı ile irtibatı sağlayan Arapboğazı ise başlıca geçit olarak sayılır.

Çaparkayı, Çankırı ilinin Şabanözü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çaparkayı Köyü Resimleri ve Çaparkayı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şabanözü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şabanözü Çankırı Arası Kaç Km? Şabanözü Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Şabanözü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Şabanözü Çaparkayı Köyünde doğan biri var mı? Şabanözü Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum