Şabanözü Çerçi Köyü

Şabanözü Çerçi Köyü

Çerçi köyü haberleri, Şabanözü Çerçi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çerçi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Çerçi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şabanözü  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çerçi köyü son dakika gelişmeleri, Çerçi köyüne özgü yemekler, Şabanözü Çerçi köyünün tarihi, Çerçi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çerçi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çerçi, Çankırı ilinin Şabanözü ilçesine bağlı bir köydür.Çerçi köyü, Resmi kuruluş tarihi 1232 Köy resmi kuruluş kayıtları 8 mayıs 1957 yılında Ankara 5.noterliğinde Osmanlıca aslından tercüme edilen tapu kayıtlarından alınmıştır. Kayıtlarda ise köyün resmi kuruluş tarihi olarak 1232 yılı kabul edilmiş Evkaf Kazım Bey Vakfı tarafından resmi defter kaydına alınmıştır. Sınırları ise, Bulduk Köyü, Elmalı Kasabası Kara ören köyü ve Yenice Köyü olarak verilmektedir. Çerçi Karyesi(köy) olarak tarihte bilinen adı Osmanlı beyliğinin Anadolu ’ ya yerleşmesiyle çevre köylerce tanınmış ve günümüze ise çerçi köyü olarak gelmiştir.Çerçi Köyünün tarihte çok önemli iki göç yolunun üzerinde olması ki bunlar:tarihi ipek yolu diğeri ise Türkmenlerin orta Asya ’ dan Anadolu ’ ya geldikleri göç yoludur. Etrafında yaklaşık irili ufaklı 4 adet derenin olması yerleşim açısından burasını değerli kılmıştır. Sarıkız Türbesi ve Sarıkız çayının tarihi:tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte sarıkız türbesinin yıllardan beri günümüze süre gelen bir hikâyesi vardır bizde bu hikâyeyi bir milat tarihi olarak kabul edip bundan sonraki nesillerimize aktarmak istedik.Çankırı iline 49 km, Şabanözü ilçesine 9 km uzaklıktadır.

Çerçi, Çankırı ilinin Şabanözü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çerçi Köyü Resimleri ve Çerçi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şabanözü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Şabanözü Çankırı Arası Kaç Km? Şabanözü Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Şabanözü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Şabanözü Çerçi Köyünde doğan biri var mı? Şabanözü Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.