Sabim Çilesi Bitiyor ?

Sabim Çilesi Bitiyor ?

SABİM Çilesi Bitiyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, doktorların tepki gösterdiği ALO184 SABİM Çağrı Merkezi uygulamasında yeni bir yapılanmaya gideceklerini açıkladı.

SABİM Çilesi Bitiyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, doktorların tepki gösterdiği ALO184 SABİM Çağrı Merkezi uygulamasında yeni bir yapılanmaya gideceklerini açıkladı.

SABİM ALO 184

Birinci basamaktaki Aile hekimleri ve hastanede görevli hekim ve sağlık personellerinin gereksiz şikayetler nedeniyle tepki gösterdiği SABİM Çağrı Merkezi uygulaması değişiyor. Sosyal medya hesabından konuyu, “SABİM Çilesi bitiyor” başlığı ile duyuran Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Devlet hekimi, sağlık çalışanı için kararlı: SABİM SORUNUNA ÇÖZÜM GELİYOR. 21 Haziranda yaptığım toplantıda, konuyla ilgili sunumumdan bir bölümü hekimlerimizin ve toplumun dikkatine sunuyorumsAbim in Olayı daha  yerinde birlikte çözen, hastanın sorununu ve mumnunietini sağlayan başka bir yaklaşıma dönmemiz gerektiği kanaatindeyim” açıklamasında bulundu.

SABİM ALO 184 İçin Başvuru

Daha önce İstanbul Tabip Odası ALO 184 SABİM Hattı ve CİMER uygulamaları hakkında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne yazı ile başvurmuştu. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip imzalı yazıda; vatandaşların bilgi edinmesi ve şikayet iletmesi amacıyla başlatılan bu uygulamaların hekimler ve sağlık çalışanları üzerinde bir baskı, cezalandırma aracı haline geldiğine, bu durumun çalışma şevkini kırdığına dikkat çekilmişti.  Yazıda bu kanallar üzerinden yapılan başvuruların önce sorumlu yöneticiler tarafından değerlendirilerek süzgeçten geçirilmesi, her başvurucu için incelemeci atanması ve savunma alınmasından vazgeçilmesi gerektiği vurgulandı. Başvuruların ön elemeler, yeterli araştırma yapıldıktan sonra, gerek görüldüğü takdirde bir inceleme dosyası ile sonuçlandırılması gerektiği belirtildi ve bu doğrultuda gerekli düzenlemelerin yapılması talep edilmişti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.