Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması yapıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması yapıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

24 saat içinde bile yaşam tarzı radikal değişiklikler gösterebiliyor. Artık herhangi bir insan bu hastalık yokmuş gibi yaşayamaz. Dünya koronavirüse karşı ne başarı göstermişse bunu izolasyona borçludur. Biz de hastalığın ülkemize girmesini bu yolla engelledik. Temas içinde olmayacağız, araya mesafe koyacağız, kendimizi izole edeceğiz.

İzolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor. Mücadele, temelde yayılmayı önleme mücadelesidir.

Aile hekimlerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu dönemde pozitif veya şüpheli görülen vakanın kimlerle temas ettiğini bilmek, o kişileri özellikle izole etmek bu mücadelede önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmakta...

Özellikle virüs çok kolay bulaşıyor. Başka hastalıklarda görmediğimiz bir hızla ilerliyor. Biz daha önce bunu böyle bilmiyorduk. Ortalama 2.6, 2.7 kişiye bulaştırır diye düşünüyorduk. O nedenle izolasyon ve hareketsizliğin son derece önemli olduğunun tekrar altını çizmek istiyorum. Bu virüsün dünyaya yayılımı 3 ayda oldu.

Son 24 saatte yapılan test sayısı 14.396, vaka sayısı 2.148, hayatını kaybeden sayısı 63, 333 taburcu oldu. Böylece Türkiye'de koronavirüs sebebiyle vefat edenlerin sayısı 277'e, vaka sayısı ise 15 bin 679'e yükseldi.

turkiye-1-nisan-koronavirus-tablosu.jpg

turkiye-1-nisan-koronavirus-tablosu-2.jpg

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.