Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da Temel Atma Töreninde Konuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da Temel Atma Töreninde Konuştu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililerin de katıldığı İskenderun’da Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni’nde halka seslendi. Yaptığı konuşmada, depremin hemen...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da Temel Atma Töreninde Konuştu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililerin de katıldığı İskenderun’da Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni’nde halka seslendi.

Yaptığı konuşmada, depremin hemen ardından afetten etkilenen sağlık personelinin önemli kısmı da dahil olmak üzere tüm insan kaynakları ve teknik güçleriyle harekete geçtiklerini aktaran Koca, şöyle devam etti:

“Yurdun dört bir yanından akın akın gönüllü ya da görevli sağlık personeli deprem bölgesindeki mücadelede yerini aldı. Yerinde acil sağlık hizmetleri hızla organize edildi. Kurulan sahra hastanelerinde yaralıların ilk müdahaleleri yapılarak kara, hava ve deniz koridorlarıyla diğer merkezlere sevkleri gerçekleştirildi. Bölgeden diğer illere sevk edilen yaralı sayısı yaklaşık 20 bini Hatay’dan olmak üzere toplamda 52 bini buldu. Bu, eşi görülmemiş bir tahliye operasyonudur. Deprem bölgesinde 6 Şubat’tan bugüne sağlık hizmeti verilen kişi sayısı 5,5 milyonun üzerinde.”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da Temel Atma Töreninde Konuştu

Arsuz, Hassa ve Belen devlet hastaneleri hizmet veriyor

Bakan Koca, iIçelerde güvenli olduğu teyit edilen hastane binalarının gerekli onarımlar yapılarak hizmet vermeye başladığını bildirerek, “Depremden önce inşaatı süren ve depremden sonra hızla tamamlayarak faaliyete geçirdiğimiz 100 yataklı Arsuz, 100 yataklı Hassa ve 30 yataklı Belen devlet hastaneleri şu anda hizmet veriyor” dedi.

Başta Antakya olmak üzere bazı yerleşim yerlerinde sahra hastaneleriyle hizmet verdiklerini anlatan Koca, kentin kalıcı hastane ihtiyacını en kısa sürede karşılayacaklarını dile getirdi.

Bu amaçla Hatay’ın tüm sağlık ihtiyaçlarını kalıcı şekilde çözmek üzere Antakya, Defne ve İskenderun hastanelerin temellerinin bugün atıldığını aktaran Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Antakya Hastanemiz 22 bin metrekare oturum alanı üzerinde yaklaşık 54 bin metrekare kapalı alana sahip, 400 yatak kapasitesi olarak planlandı. İki katlı çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek bu hastanemizi beraberindeki barınma alanlarıyla birlikte inşallah 10 Mayıs gibi çok yakın bir tarihte tamamlamayı hedefliyoruz. 300 yatak kapasiteli olarak planladığımız Defne Hastanemiz ise 80 yoğun bakım yatağı, 12 ameliyathanesi ve tüm branşlarda hizmet verecek donanımıyla kısa zaman içinde inşa edilerek hizmete hazır hale gelecek. Bu hastaneyi inşallah sadece 60 gün içinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. İskenderun’un 600 yataklı devlet hastanesi toplamda 132 bin metrekare kapalı alana sahip ve sismik izolatörlü, yani depreme karşı mukavemeti çok yüksek olacak şekilde yapılacak.”

Koca, gecikmeksizin kısa sürede inşaatını tamamlayacakları 200 yatak kapasiteli İskenderun Acil Durum Hastanesinin de temelinin atıldığını belirterek, “40 yoğun bakım yatağı, 8 ameliyathane ve 55 poliklinikle tam teşekküllü olan bu hastanemizi de inşallah 60 gün içinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Hatay bölgenin sağlık üssü haline gelecek”

Koca, Antakya Gülderen’de 1000 yatak kapasiteli yeni bir şehir hastanesi yapılması için de planlamaların tamamlandığını, inşaatın kısa sürede başlayacağını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.