Sağlık Muhabiri Erkan Doğan Covid Borsasını Yazdı !

Sağlık Muhabiri Erkan Doğan Covid Borsasını Yazdı !

Sağlık Muhabiri ve Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Erkan Doğan, İzmir’deki bazı özel hastanelerde Covid-19 hastalardan normal serviste verilen bir gecelik tedavi için 2-3 bin Tl istendiğini bildirdi.

Sağlık Muhabiri ve Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Erkan Doğan, İzmir’deki bazı özel hastanelerde Covid-19 hastalardan normal serviste verilen bir gecelik tedavi için 2-3 bin Tl istendiğini bildirdi.

Türkiye Covid-19 ile tüm gücüyle mücadele ediyor. Sağlık çalışanları, emniyet ve jandarma mensupları, muhtarlarımız. Hizmet sektörü, Kızılay ve sayamadığımız onlarca kurum ve sivil toplum örgütü. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da uyarıda bulunduğu bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Gazeteci arkadaşım Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkan Yardımcısı Belma Yücel, geçenlerde beni telefonla arayıp “Erkan Ege Üniversitesi Hastanesinin acil servisinde Covid-19 tedavisi gören bir arkadaşımın yakını var. Yatak olmadığı için özel hastanede tedavi ettirmek istiyorlar” dedi. Ben de yaşı 60’ın üzerinde olan hasta ve yakınlarına yardımcı olmak amacıyla birkaç özel hastaneden bilgi aldım. Özel hastanelerin Covid-19 pozitif hastaların normal bir serviste tedavisi için istediği ücretleri duyunca kulaklarıma inanamadım !!! İzmir’de 100 yatağın üzerinde bir özel hastane, Covid-19 hastası için geceliği 2 bin 800 TL istiyor. İzmir’in merkezindeki bir butik hastane ise geceliği 2900 TL. Bu bahsettiğim ücretler Yoğun Bakım Servisleri için istenmiyor. Yanlış anlaşılmasın. Yoğun Bakıma yatan hastalardan ücret alınmıyor. Serviste yatan hastada oda parası alınabilir. Ancak normal bir serviste bir gecelik tedavi hizmeti neredeyse bir asgari ücreti buluyor.

Kamuda Poliklinik Hizmeti Konusu

Değinmek istediğim diğer bir konu ise, kamu ve üniversite hastanelerinde poliklinik hizmetinin Covid-19 nedeniyle askıya alınması. Hükümetimizin aldığı tedbirlerle vaka sayıları İzmir ve tüm illerde düşerken, neden kamu hastanelerinin poliklinikleri askıya alınıyor, anlayabilmiş değilim.

Temiz Hastaneler Neden Açılmıyor

Covid-19 hastalarına daha kaliteli hizmet vermek için bu çalışma yapılmış olabilir. Ancak 20 yıldır sağlık alanında gazetecilik yapan biri olarak, neden ‘Temiz hastaneler’ oluşturulmadığının da sorgulanmasını istiyorum. İzmir’de bir kamu veya üniversite hastanesi ‘Temiz Hastane’ ilan edilebilir. Bu hastaneye Covid-19 hastaları dışındaki tüm hastalar kabul edilir. Böylece başta kanser, kalp damar, tansiyon, koah gibi kronik hastalığa sahip hastalar olmak üzere, tüm hastalar bu hastaneye başvurabilir. Yurt dışındaki bilim insanlarından da aldığım bilgiye göre dünyayı etkisi altına alan pandemi 2021 ortalarında sona erecek. Ama ardından bıraktığı konular uzun süre tartışılacak anlaşılan. Sağlıcakla kalın.

Konuyla ilgili açıklama yapan Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan ise şunları söyledi, Covid hastalığının özel sağlık kuruluşları tarafından maddi fırsatçılığa çevrilmesine SGK seyirci kalmaması gerekiyor lakin pandeminin başında SGK bu duruma da çanak tuttu. Yıllardır kamu sağlık kuruluşları için SUT fiyatlarının güncellenmesini ağırdan alan SGK konu özel sağlık kuruluşları yani patron olunca düzenleme için gerekli fedakarlıkları jet hızında yapıyor. Özel hastaneler kovid hastalarına kuş mu konduruyor, kamu hastanelerindeki hizmetten çok mu farklı bir hiznet veriyor ki gecelik diğer hizmet bedelleri hariç 2.500 lira talep ediyorlar. Sağlık Bakanlığı ve SGK bu duruma sessiz ve seyirci kalmamalı” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.