Sağlık Personeli Bakanlığın Taban Ödemesi 732 Tl’yi İade Ediyor !

Sağlık Personeli Bakanlığın Taban Ödemesi 732 Tl’yi İade Ediyor !

Sağlık Personeli Bakanlığın Taban Ödemesi 732 TL’yi İade Ediyor ! Demokratik Sağlık Sen tarafından twitter  hesaplarından #732TLLERİADE etikete ile kampanya başlatıldı. Binlerce paylaşım alan twit, kısa zamanda trend oldu.

Sağlık Personeli Bakanlığın Taban Ödemesi 732 TL’yi İade Ediyor ! Demokratik Sağlık Sen tarafından twitter  hesaplarından #732TLLERİADE etikete ile kampanya başlatıldı. Binlerce paylaşım alan twit, kısa zamanda trend oldu.

Taban Ödeme Hakkında Mücadelemiz Sürecek

Konuyla ilgili açıklama yapan Demokratik Sağlık Sen Başkanı Togan Demircan, sağlık personellerine verdikleri destek için teşekkür etti. Başkan Demircan, açıklamasında, “Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren ek ödeme yönetmeliğinin eksiklerini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde gerek yönetmeliğin kapsamı hakkında yaptığımız basın açıklamaları gerekse taban ek ödeme oranı ile ilgili İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesinde gerçekleştirdiğimiz açıklamamız öncesi yönetmeliğin hak gördüğü 732 ₺ Sağlık Bakanlığına iade etme iradesini ortaya koyduk. Meslek mensuplarını ayrıştıran, memur, Vhki, teknik hizmetler gurubu, ebe, hemşire, üniversite hastaneleri çalışanları, birinci basamak sağlık hizmet sunucuları, hudut sahiller, adlı tıp kurumu gibi kurumları kapsam dışı bırakan bu yönetmeliğe karşı sonuç alıncaya kadar mücadelemiz sürecek.

Ek Ödeme Yönetmeliği Yürütmeyi Durdurma Talebi

Ayrıca bir ceza yönetmeliği, tehdit içeren yönetmelik maddelerinin de yürütmesini durdurmak ve iptali istemi ile Danıştay’a müracaatımızı yaptık, davamızı açtık. Burada mesele para meselesi değil. Artık sağlık bakanlığının ötekileştirmelerine bir son vermek gerekiyor en azından tavrımızı, irademizi ve düşüncemizi ortaya koymamız gerekiyor. Yasaya aykırı yönetmeliğin kabul edilebilir yanı yok. 0,32 puanlık katsayı yıllardır 1 1,5 veya 2 puana yükseltilemedi. Belirlenen taban ek ödemeden gelir vergisi kesiyor ancak emekliliğe yansıtılmıyor. Sağlık çalışanları yıllardır tek kalem maaş ödemesi istiyor, muhataplar duymuyor. Sağlık çalışanları Eylül ayında kaç lira ücret alacaklarını bilmiyor, bırakın sağlık çalışanlarını uzman bir mutemet arkadaş dahi bilemiyor. Böyle bir maaş uygulaması hangi bakanlıkta var. Şimdi de teşvik ödemesi dillendiriliyor. Göreceğiz neyi teşvik ettiğini. Tüm bu konularla ilgili dün twiter da #732TLLERİADE etkinliğimiz onbinlerce sağlık çalışanın katılımı ve desteği ile sosyal medyada ülke gündemine oturdu. Kamuoyu sağlık çalışanlarına bakınca yüksek oranda maaş alan, elit kesim olarak değerlendiriyor. Neden? Çünkü o şekilde lanse ediliyoruz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.