Sağlıkçıların Atama İsyanı !

Sağlıkçıların Atama İsyanı !

Sağlık emekçileri, atanamayan genç sağlıkçıların taleplerini Ulus’ta yaptıkları basın açıklamasında dile getirdi. Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci gençliğin meselelerini çözmek gerektiğini belirterek “Bugün bakıyoruz...

Sağlık emekçileri, atanamayan genç sağlıkçıların taleplerini Ulus’ta yaptıkları basın açıklamasında dile getirdi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci gençliğin meselelerini çözmek gerektiğini belirterek “Bugün bakıyoruz gençliğin ne yazık ki ümidi kırılmış. Emeği ve ekmeği için işsizken mücadele etmek zorunda kalmış.  Ataması yapılmayanlar diye tanımlanan milyonu aşan bir gençliğimiz var. Türkiye’nin sağlık personeline ihtiyacı var. OECD ve Avrupa Birliği ortalamalarının çok gerisindeyiz. Okullarımızda var. Her yıl binlerce sağlık çalışanı mezun oluyor. Fakat iş atamaya, yeni istihdama gelince çok ağırdan alınıyor.” dedi.

60 Bin Atama Bekliyoruz

Gençlerin feryadının dindirilmesi gerektiğini kaydeden Kahveci “ Biz ümidimiz olan gençlerimizin bu feryatlarının dinmesini istiyoruz.  2021 yılında acil olarak 60 bin atama bekliyoruz. Planlı bir istihdam politikası uygulanmasını, İş sahibi olmadan emek ve ekmek mücadelesinin içinde kendilerini bulan gençlerimiz bu girdaptan çıkarılmasını, Genç meslektaşlarımızın kamu hizmetine kazandırılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.  “Türk Sağlık-Sen olarak ataması yapılmayan gençlerimizin her zaman ve şartta yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz” diyen Kahveci sözlerini şöyle tamamladı: “Her platformda sizin taleplerinizi gündeme getirmeye devam edeceğiz. Ataması yapılmayan sıfatını sizlerin üstünden kaldırmak için var gücümüzle yanınızda olacağız. Unutmayın ki, Kazanmak herkesin harcı değildir; kazanmak ben kazanacağım diyerek yola çıkan ve asla geri dönmeyenlerin işidir. Sizde bu mücadelenizden bir an olsun geri durmayın, biz yanınızdayız. Mutlaka kazanacak, hak ettiğiniz görevlere atanacaksınız” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.