Şahinbeyli gençler ecdadın huzuruna çıkmaya devam ediyor

Şahinbeyli gençler ecdadın huzuruna çıkmaya devam ediyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı 101. ve 102. yıllarında devam ettirdiği "Gaziler...

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı 101. ve 102. yıllarında devam ettirdiği "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesi kapsamında Çanakkale'yi ziyaret edecek olan öğrenciler bilgilendiriliyor.

Şu ana kadar Çanakkale'ye giden kişi sayısı 56 bin'nin üzerine çıkarken, 2017 ve 2018 yıllarında da devam edecek olan projede Çanakkale'ye 90.bin öğrencinin götürülmesi hedefleniyor.

Bilgilendirme toplantısına katılan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale'de Dünya'nın gıpta ile baktığı büyük bir destan yattığını belirterek, "Çanakkale bizim tarihimizde çok önemli bir yere sahip. 102 yıl önce ecdadımız 253 bin şehit vererek, büyük bir destan yazmıştır. Yedi düvele, karşı imkansızlıklar içerisinde meydan okuyarak, Çanakkale Geçilmez destanını yazan bir ecdadın torunlarıyız. Ecdada layık olabilmek ve onlara bir teşekkür ziyareti yapmak için, Çanakkale programlarını düzenledik. Türkiye de planlı bir şekilde sırasıyla öğrencileri Çanakkale'ye götüren ilk ve tek belediyeyiz. Orada rehberlerimiz, otobüslerimiz, doktorumuz, hemşiremiz ve sizlerden sorumlu arkadaşlar ziyaret sırasında sizlerle birlikte olacaklar. Bu turistik bir gezi değil. Bize bu cennet vatanı emanet eden ecdada teşekkür ziyaretidir" dedi.

Mehmet Tahmazoğlu yaptığı konuşmanın ardından Çanakkale'ye gidecek olan okulların, okul başkanlarının Çanakkale ile ilgili düşüncelerini aldı.

Şahinbeyli gençler ecdadın huzuruna çıkmaya devam ediyor

Şahinbeyli gençler ecdadın huzuruna çıkmaya devam ediyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.