Salihi güven tazeledi

Salihi güven tazeledi

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği üyeleri, Irak Türkmen Cephesi'nin kongresine katıldı.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği üyeleri, Irak Türkmen Cephesi'nin kongresine katıldı.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanlığı'na Erşat Salihi yeniden seçildi.Kerkük'te gerçekleşen kurultaya Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) yönetim kurulu üyeleride katıldı.

Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) Olağan Genel Başkanlık Kongresi'nde Kerkük düzenlendi. Olağan Genel Başkanlık Kongresi'nde 12 aday içerisinden en yüksek oyu alan Erşat Salihi, ITC Başkanlığına yeniden seçildi.

Salihi, yaptığı açıklamada, "Saygı değer aziz milletimiz çok sıkıntılı bir dönemde bu aziz milletin hakkının savunuculuğunu tekrardan teslim almanın gururunu yaşarken her zaman olduğu gibi hak ve hukuklarını canla başla temsil ve müdafaa hakkını bana layık görüdüğü için teşekkür ederim'dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimince (IKBY) yapılacak olan hukuksuz referanduma Türkmenlerin katılmayacağını açıklayan Salihi, "Irak'ta Türkmenlerin varlığı büyük tehlikededir. Bizi yok etmek için planlı bir çalışma yürütülmektedir. Referandumun bizim bölgelerimizde yapılması anayasaya aykırıdır" diye konuştu.

Irak Türkmen Cephesi olarak tüm Türkmen milletinin haklarını korumak için daha güçlü politikalar üreteceklerini söyleyen Salihi, "Tüm Türk Dünyasını Türkmenlere destek vermeye çağıyoruz" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.