Salihli Caferbey Köyü

Salihli Caferbey Köyü

Caferbey Köyü haberleri, Salihli Caferbey köyü güncel son dakika gelişmeleri, Caferbey köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Caferbey köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Salihli Caferbey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Caferbey köyü son dakika gelişmeleri, Caferbey köyüne özgü yemekler, Salihli Caferbey köyünün tarihi, Caferbey köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Caferbey köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Caferbey , Manisa ilinin Salihli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Caferbey köyü resimleri ve Caferbey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Salihli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Salihli Manisa Arası Kaç Km? Salihli Hava Durumu? Salihli Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Salihli Caferbey Köyünde doğan biri var mı? Salihli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Caferbey , Manisa ilinin Salihli ilçesine bağlı bir mahalledir.Manisa'nın büyükşehir olmasının ardından köyler kaldırıldığı için yeni resmi statüsü Caferbey Mahallesi'dir. Mart 2014'te de mahallenin girişine kurulan tak üzerinde "Caferbey Mahallesine Hoş Geldiniz" yazmaktadır. yazının iki kenarında mahallede genel olarak yetiştirilen tarım ürünü olan patlıcan ve üzüm resimleri bulunmaktadır.

Kökleri Orta Asya'dan gelmektedir. Mahallenin adı Cafer Aga dan gelmektedir. Cafer Aga, mahallenin yerlilerinden, varlık sahibi birisidir. Mahallenin temel yerlileri alevi ve öncesinde yörük iken Caferbey Köyü'nde yerleşik hayatın gelişmesiyle yörüklüğü bırakmışlardır. Çevre köylerden de kökü yörüklüğe dayanan bazı insanlar köye yerleşmiştir. 1970 ve 1990'lı yıllar arasında köy, Kütahya'nın Emet ilçesinden, özellikle de Düşecek mahallesinden çok sayıda göç almıştır. 2014 itibarıyla mahallenin yarısı denilebilecek kadar nüfus Kütahya kökenlidir. Köy aynı süreç içerisinde başta Kütahya'nın farklı yerlerinden olmak üzere Bingöl, Tunceli gibi yerlerden de göç alarak Sanıldığının aksine bir alevi mahallesi olmaktan çıkmış ve kozmopolit bir yapıya sahip olmuştur.

Manisa il merkezine 65 km, Salihli ilçesine 5 km uzaklıktadır. Güneyinde dağ köyleri olan Allahdiyen ve Gökköy bulunmaktadır. Doğusunda Salihli ilçesi ve batısında Çamurhamamı mahallesi bulunmaktadır. Kuzeyinde ise E-96 karayoluna. Köy aynı zamanda Lidyalıların başkenti olan Sardes'e de 4 km uzaklıktadır. Düzlük ovalara sahip olan köy coğrafyası birçok ürünün yetişmesine de kolaylık sağlamaktadır. Rakımı 150 metredir ve rakımın düşük olması nedeniyle meşhur Salihli Kirazı yetişmemektedir.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak 3 üncü sınıfa kadar olduğu için taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyuşebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik, internet hizmeti sağlayan adsl santral ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.